“МастерШеф” Ярославський розкрив незвичайний рецепт синіх сінабонів: такої смакоти ви ще точно не куштували

Суддя кулінарного телешоу "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом приготування сінабонів. Основна їх особливість в інгредієнті, який фарбує смаколик в синій колір.

Сінабони полюбляють і дорослі і діти. Виявляється, смаколик можна приготувати вдома без спеціального обладнання. Відомий український шеф-кухар та суддя “МастерШефа” Володимир Ярославський поділився своїм фірмовим рецептом.

Зразу попереджаємо, що для приготування найвідомішої випічки у світі знадобиться час, адже використовується дріжджове тісто, яке декілька разів має піднятися.

Та будьте певні, що витрачений час окупиться посмішками та вдячністю рідних і близьких, які спробують цей кулінарний шедевр.

Приготування сінабонів за рецептом Володимира Ярославського:

Спершу необхідно приготувати опару. Для цього підігріваємо молоко, та додаємо до нього цукор.

Далі потрібно змішати дріжджі з попередньо просіяним борошном. Але тільки у випадку, якщо дріжджі сухі. Якщо ж пресовані – їх потрібно з’єднати з теплим молоком.

Наступний крок – змішуємо молоко з цукром і борошно з дріжджами. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної консистенції. Опару накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30-50 хвилин.

Далі необхідно замісити тісто. Для цього в мисці розтираємо яйця з цукром. До суміші додаємо сіль та опару. Перемішуємо. Після цього в масу вводимо розм’якшене масло, борошно, спіруліну і змішуємо тісто.

Після того, як гарно його вимісили – накриваємо рушником і знову ставимо в тепле місце на годину-півтори, щоб тісто піднялося.

В цей час готуємо просту начинку – змішуємо цукор, вершкове масло та корицю.

Щоб приготувати смачну заливку необхідно змішати в ємності крем-сир, тепле молоко та цукрову пудру.

Коли тісто піднялося починаємо формувати сінабони. Для цього потрібно розкатати тісто у формі прямокутника. Далі рівномірно розподіляємо по ньому масло, посипаємо цукром та корицею.

Згортаємо тісто в рулет. Використовуючи нитку нарізаємо рулет, а край кожного сінабону підгортаємо під низ.

Викладаємо сінабони в деко і залишаємо їх ще на півгодини, щоб піднялися. Після цього випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Коли сінабони будуть готові – заливаємо приготованою заливкою. Даємо їм охолонути і можна споживати. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини