Рубрики: Рецепти

Оладки, як пух, на кефірі: завжди виходять пишними і не опадають. Кожен день готую, а рідні просять ще

Оладки - це ідеальний варіант швидкого сніданку, але їх можна подавати і як десерт. За цим рецептом вони виходять дуже ніжними та пухкими і не опадають.

Якщо ви шукаєте перевірений рецепт оладок, то рекомендуємо скористатися саме цим.  Вони гарно смакують зі сметаною, варенням чи медом.

Для приготування пухких оладок вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 250 мл кефіру (теплого)
  • 1 яйце
  • 1-2 ст.л цукру
  • дрібка солі
  • 1 ч.л розпушувача, або пів ч.л. харчової соди
  • 220 г борошна
  • олія для смаження

Приготування:

До склянки кефіру додаємо одне яйце (важливо, щоб воно було кімнатної температури). Змішуємо. Далі додаємо 1-2 столові ложки цукру, а також пакетик ванільного цукру. Перемішуємо і поступово потроху додаємо просіяне пшеничне борошно.

Якщо вам зручно вимірювати сипучі інгредієнти в стаканах, то на 1 склянку кефіру знадобиться близько півтори склянки борошна. Але може бути трохи більше – це залежить від густоти кефіру. Щоб оладки вийшли пухкими, консистенція тіста має бути достатньо густою.

Соду або розпушувач додаємо до тіста в останню чергу. Перемішуємо один раз, бо якщо сильно захопитися – порушиться структура тіста.

Рецепт ідеальних пухких оладок

Розігріваємо пательню та вливаємо рослинну олію, на якій будемо смажити оладки. Це може бути як соняшникова, оливкова чи інша рослинна олія, або ж масло гхі.

За цей час зреагувала сода чи розпушувач, і тісто збільшилося. Використовуючи 2 ложки викладаємо на сковорідку тісто. Смажимо на невеликому вогні. Прикриваємо кришкою (не повністю), щоб оладки просмажились. Після цього перевертаємо їх на іншу сторону та обсмажуємо з іншого боку.

Оладки за цим рецептом виходять пухкими та смачними. Подавати їх можна з варенням, медом, згущеним молоком чи просто посипати цукровою пудрою.

Поділитися