Забудь про сирники та запіканку: приготуй ніжні сирні пончики з хрусткою скоринкою. З’їдаються миттєво

Цю страву обожнюють дорослі і діти. Готувати їх дуже просто і використовуються бюджетні продукти, які точно є на вашій кухні. Хрусткі ззовні, та смачні всередині.

Для приготування неймовірних сирних пончиків вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • борошно в/г 140 гр
  • розпушувач 1 ч.л.
  • яйця 2 шт
  • цукор 60 гр
  • сіль – дрібка
  • сир 180 гр
  • ваніль до смаку
  • олія

Приготування:

В глибоку миску розбиваємо два курячих яйця середнього розміру. Додаємо 60 грамів цукру, дрібку солі для балансу смаку. Збиваємо міксером до пишності і посвітління маси.

Далі додаємо 180 грамів кисломолочного сиру і далі продовжуємо перемішувати міксером. Для аромату необхідно додати 5 грамів ванільного цукру. Далі додаємо просіяне пшеничне борошно,  чайну ложку розпушувача. Перемішуємо силіконовою лопаткою до однорідності. Тісто виходить за консистенцією досить густим, при цьому липне до рук. Так і має бути.

Від цих сирних пончиків за вуха не відтягнеш: простий рецепт
Від цих сирних пончиків за вуха не відтягнеш: простий рецепт

Щоб було зручно працювати з таким тістом потрібно попередньо занурити їх в борошно. Далі з використанням ложки формуємо невеликі кульки. З такого об’єму тіста виходить близько 20 кульок.

В глибоку сковорідку або каструлю з товстим дном наливаємо таку кількість рослинної  олії, щоб покривала повністю кульки. Сильно нагріваємо. Перевірити можна, поклавши маленький шматочок тіста в олію. Якщо він швидко спливе – значить температура правильна. Трішки зменшуємо температуру і  викладаємо сирні кульки. Смажимо, періодично помішуючи.

Смажимо до тих пір, поки з усіх боків кульки не матимуть золотистої скоринки. Після цього викладаємо їх на паперовий рушник, який прибере зайвий жир.

Готові пончики можна притрусити цукровою пудрою. Смачного! Впевнені, що цей рецепт стане одним з ваших улюблених, то ж рекомендуємо готувати одразу дві порції.

Популярне

Подібні новини