Рецепт адигейського сиру з маминого зошита: всього три інгредієнта і готово. Впорається навіть дитина

Пропонуємо вам в домашніх умовах приготувати неймовірний смаколик, який готується дуже легко і має просто неймовірно ніжний смак! Мова про адигейський сир, який обожнюють багато українців.

Рецепт приготування адигейського сиру дуже простий і швидкий, і в результаті ви отримаєте продукт, який в рази краще купленого в магазині чи супермаркеті.

Інгредієнти на 215 гр готового сиру:

– молоко 2,6% – 2 л

– кисломолочна сироватка  –  500 мл

– сіль – 15 гр

Приготування:

В кастрюлю наливаємо молоко та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння. Після закипання додаємо сіль за смаком та додаємо кисломолочну сироватку.

Гарно перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму и варимо 15 хвилин, доки не згорнеться молоко.

Далі з глибокої ємності, сита та марлі зробіть конструкцію, через яку потрібно процідити масу з каструлі.

Після цього зберіть марлю у вузлик, який необхідно підвісити, щоб зтекла зайва волога.

Далі треба змайструвати прес з підручних засобів. Для цього беремо дві тарілки і ємність з водою. Поміщаємо між тарілками сир, загорнутий в марлю, і зверху ставимо прес у вигляді тарілки з водою. Через 3-4 години адигейський сир домашнього приготування готовий до споживання.

За бажанням до сиру можна додавати будь-які ваші улюблені спеції та трави.

Як приготувати вдома адигейський сир: простий рецепт
Як приготувати вдома адигейський сир: простий рецепт

Сир смакує як самостійна страва, так і в якості інгредієнту для інших. Наприклад, можна приготувати адигейський сир з часником на пательні, що точно оцінять ваші близькі.

Для цього нарізаємо адигейський сир на пластинки чи кубики. Часник пропускаємо через прес. На пательні розігріваємо вершкове масло, додаємо часник і улюблені трави і обжарюємо протягом 30 секунд. На пательню викладаємо шматочки сиру і смажимо близько 4 хвилин з кожної сторони др утворення золотистої скоринки. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини