Заткне за пояс “Олів’є” та “Шубу”: цей салат зі шпротами стане хітом на вашому столі. Смачно та бюджетно

Цей салатик точно здивує ваших рідних, які вже втомились від "Шуби", "Мімози" та іншої кулінарної класики. Готується дуже просто і з бюджетних інгредієнтів, а смак потішить оригінальністю.

Для того, щоб приготувати цей оригінальний салат, вам знадобляться наступні Інгредієнти:

  • шпроти;
  • яйце варене;
  • солоні огірки:
  • цибуля (обсмажити);
  • майонез;
  • житні грінки

Приготування:

Відкриваємо банку зі шпротами та разом з олією пересипаємо їх в глибоку миску. Після цього вилкою розминаємо шпроти.

Далі нарізаємо ріпчасту цибулю середніми шматочками. Яким саме способом ви це зробите – не важливо. Нарізайте так, як вам подобається. На розігріту пательню наливаємо невелику кількість рослинної олії і обжарюємо цибулю до золотистості.

Беремо чорний хліб та нарізаємо його на кубики. Викладаємо їх в звичайни поліетиленовий пакет. Додаємо за смаком сіль, сушений часник, рослинну олію. Перемішуємо. В пакеті це робити дуже зручно.

Далі перекладаємо хліб в деко і підсушуємо в духовці при середній температурі.

Відварюємо вкруту два курячих яйця. Щоб шкаралупа легко очищалася після окропу потрібно залити їх якнайхолоднішою водою. Дати постояти декілька хвилин.

Очищуємо яйця та нарізаємо їх кубиками.

 Простий і смачний рецепт салату зі шпротів
Простий і смачний рецепт салату зі шпротів

Далі на тарілці для подачі починаємо формувати салат. Першим шаром викладаємо порізані яйця. Другим шаром викладаємо порізані на кубики мариновані огірки. Слідом за ними йдуть шпроти. Гарно розрівнюємо по всій площі тарілки.

На шпроти викладаємо раніше обсмажену до золотистості цибулю. Наступний шар – майонез. Зверху викладаємо житні грінки, які ми самостійно зробили в духовці. Також можна використати і куплені в магазині житні сухарики.

Останній шар – дрібно порізаний кріп або ж інша ваша улюблена зеленина. Такий салатик можна подавати на свято і він точно здивує ваших гостей своєю оригінальністю і простотою. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини