Ідеальне швидке пісочне печиво без вершкового масла: бюджетно і неймовірно смачно. Готуйте одразу дві порції

Для приготування цього смачного печива не знадобиться вершкове масло. Окрім того воно виходить дуже цікавим та незвичним на вигляд. Такий смаколик чудово смакує з чаєм.

Сьогодні приготуємо пісочне печиво із простих інгредієнтів. Швидке у приготуванні та смачне.

Інгредієнти на 2 порції:

  • 2 яйця
  • 160 г. цукру
  • 200 мл. олії соняшника
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 300 г. борошна
  • 100 г. крохмалю кукурудзяного або картопляного.

Приготування:

В глибоку миску розбиваємо два курячих яйця. Додаємо цукор. Змішуємо до однорідності за допомогою виделки або кулінарного вінчика.

Вливаємо рослинну олію. Перемішуємо. Додаємо 2 чайні ложки розпушувача. Далі всипаємо 300 г просіяного пшеничного борошна та додаємо 100 г кукурудзяного чи картопляного крохмалю.

Замішуємо тісто. Спочатку воно буде злегка липнути до рук, та з часом стане однорідним, м’яким та еластичним, з яких дуже легко та приємно працювати.

Розділяємо тісто на дві частини. Одну з них розминаємо пальцями, роблячи своєрідну лунку, в яку засипаємо какао. То ж в результаті отримуємо 2 кульки з тіста – білого та шоколадного кольору.

Далі ділимо тісто на рівну кількість шматочків, невеликих за розміром. Беремо одну частину шоколадного тіста та частину білого. Руками формуємо печиво.

Рецепт смачного та швидкого пісочного печива без вершкового масла
Рецепт смачного та швидкого пісочного печива без вершкового масла

Після цього застеляємо деко пергаментним папером та викладаємо наше печиво. З такої кількості інгредієнтів вийде приблизно 16-20 кондитерських виробів.

Розігріваємо духовку та ставимо випікатися наше пісочне печиво при температурі 180°-200° протягом 15-20 хвилин.

Таке печиво чудово смакує з чаєм, кавою, какао чи будь-яким іншим вашим улюбленим напоєм. Воно швидко готується, то ж якщо раптово до вас завітають гості – можна швидко “викрутитися” з ситуації, і потішили їх смаколиком домашнього приготування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини