Приготувала цей новорічний лате до столу і здивувала всіх гостей-кавоманів: подруги випрошували рецепт

Для тих, хто хоче поринути в атмосферу новорічних свят із смаком та ароматом, пропонуємо спробувати особливий Новорічний лате з мандариновим сиропом та підсмаженим маршмелоу.

Інгредієнти:

  • Кавові зерна (або вже змелена кава) – 2 ст. ложки
  • Молоко – 1 склянка
  • Мандариновий сироп (рецепт нижче) – 2-3 ст. ложки
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Маршмелоу – для прикраси

Рецепт мандаринового сиропу:

  • Мандарини – 4 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 1/2 склянки
Як приготувати гарбузовий лате вдома
Як приготувати мандариновий лате вдома: рецепт сиропу і не тільки 

Спосіб приготування:

Крок 1: Приготування мандаринового сиропу

Здійсніть цитрусовий аромат свіжості, відцідивши сік із мандаринів. У каструлю додайте цукор та воду, добре перемішайте, і доведіть до кипіння на середньому вогні. Додайте сік мандаринів до киплячого цукрово-водяного розчину та зменште вогонь. Готуйте, помішуючи, поки суміш не загустіє, отримуючи мандариновий сироп.

Крок 2: Приготування кави

Заваріть каву за звичайними методами: у кавоварці, аеропресі чи традиційним способом прокип’ятивши кавові зерна. Додайте ванільний екстракт до готової кави та добре перемішайте.

Крок 3: Формуємо напій

У велику чашку або склянку налийте молоко і підігрійте його. Додайте каву з ванільним екстрактом до підігрітого молока. Влити 2-3 ст. ложки мандаринового сиропу, а потім обережно перемішайте.

Крок 4: Прикраса маршмелоу

На дерев’яний або металевий шпажку нанизайте маршмелоу. Смажте маршмелоу над відкритим вогнем поки він не стане золотисто-коричневим та ззовні хрустким. Вилийте приготований напій у чашку або склянку. Покладіть смажений маршмелоу зверху, дозволяючи йому розтопитися та додати свою неповторну текстуру та смак напою. Прикрасьте за бажанням шматочками мандарина.

Тепер у вас є справжнє чудо – ароматний та смачний Новорічний лате з мандариновим сиропом та смаженим маршмелоу. Насолоджуйтесь святковими митями та ароматами у колі рідних та близьких!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини