Смачні цукерки до чаю без випічки за 20 хвилин: коли гості на порозі, цей швидкий рецепт завжди виручає

В прсеналі кожної господині є фірмові рецепти для випадків, коли часу мало, а приготувати щось смачненьке потрібно. Наш рецепт стане ще однією вашою секретною "фішечкою".

Інгредієнти на 31 шт:

  • 200 г будь-яких горіхів
  • 100 г кураги/чорносливу
  • 100 г згущеного молока
  • 50 г вершкового (кокос.) олії
  • 100 г печива (хлібці/стружка)

*можна обваляти в горіхах,
кокосовій стружці, печиві,
вафлях, кунжуті і т.д.

Смачні цукерки до чаю без випічки за 20 хвилин
Смачні цукерки до чаю без випічки за 20 хвилин

Приготування:

Спочатку нам потрібно подрібнити печиво. Найзручніше це зробити за допомогою блендеру. Якщо його у вас немає, то можна скористатися м”ясорубкою. Після цього беремо горіхи, трішки обсмажені на сухій сковороді, та також подрібнюємо.

Далі черга кураги. Якщо вона свіжа, то подрібнюємо зразу,а якщо ні, то попередньо її потрібно замочити у теплій воді. Додаємо до горіхів та кураги м’яке вершкове масло та згущене молоко. Перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Далі поєднуємо утворену масу з подрібненим печивом і гарно перемішуємо руками до однорідності. Виходить приємна на дотик консистенція. Маса не липне до рук та з нею дуже легко працювати.

Смачні цукерки до чаю без випічки за 20 хвилин
Смачні цукерки до чаю без випічки за 20 хвилин

Далі треба підготувати суміш, в якій будемо обвалювати наші цукерки. Для цього можна додатково подрібнити трішки печива і додати до нього какао. Або ж використати кокосову стружку, кунжут, горіхи і т.д. Варіантів багато, тож обирайте за своїм смаком.

Далі з нашої маси формуємо невеликі кульки, які обвалюємо в одному з вищезазначених варіантів присипки.

Цукерки мають досить виражений горіховий смак, але ви також можете додати ще якийсь “сюрприз” в середину. Це може бути шматочок цуката, цілого горішка і т.д.

Далі цукерки потрібно покласти до холодильника, щоб вони стабілізувалися і стали більш щільними. Для цього достатньо буде 30 хвилин. Після цього можна заварювати ароматний чай, кликати близьких та насолоджуватись смачними цукерками домашнього виробництва.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини