Готую зимове “Бите скло” по-новому: додаю 1 інгредієнт і сметанно-желейний тортик має абсолютно інший смак

Десерт "Бите скло" завжди приковує погляд гостей. Його неймовірно яскравий вигляд та смак точно вдовільнять бажання навіть найвибагливішого гостя.

Для приготування смачного десерту, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • желе – 3 пачки різних кольорів
  • желатин – 25 г
  • молоко – 500 мл
  • цукор – 4 ст. л
  • ванільний цукор – 10 г
  • за бажанням фрукти чи ягоди

Приготування:

До 300 мл гарячої кип’яченої води додаємо пачку желе. Ретельно перемішуємо. Виливаємо у тарілочку і залишаємо до повного застигання. Використовуємо желе різних кольорів,

Після цього приступаємо до приготування молочного желе. Для цього до 100 мл молока додаємо 25 г желатину. Ретельно перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин. В цей час підігріваємо молоко. Воно не має закипіти, але має бути гаряче. До нього додаємр цукор, ванільний цукор та  розтоплений на водяній бані желатин.

Легендарний десерт "Бите скло" по-особливому. Рецепт
Легендарний десерт “Бите скло” по-особливому. Рецепт

Застигле кольорове желе нарізаємо квадратиками та починаємо збирати десерт. Це можна робити, як і одній великій ємності та потім розрізати порційно для гостей, або ж використовувати невеличкі креманки. В останньому випадку це виглядає дуже гарно та святково та прикрасить будь-який стіл.

Отже, в креманку кладемо кубики желе різного кольору та заливаємо молочною сумішшю з желатином. Десерт накриваємо харчовою плівкою та відправляємо до холодильника до повного застигання.

Легендарний десерт "Бите скло" по-особливому. Рецепт
Легендарний десерт “Бите скло” по-особливому. Рецепт

Такий десерт обожнюють як дорослі, так і діти. Також можна експериментувати і додавати до десерту різноманітні фрукти чи ягоди. Влітку це, звісно, свіжі, а взимку можна використовувати заморожені або консервовані. Все залежить від вашої фантазії та бажання.

Обов”язково приготуйте десерт “Бите скло” та порадуйте своїх близьких та друзів яскравим, смачним та ароматним смаколиком.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини