Рубрики: Рецепти

Омлет ніколи не смажу на пательні, бо так неправильно: овочевий сніданок із грибами у духовці. Рецепт

Хоча багато з нас звикли готувати омлет на пательні, насправді набагато краще робити це у духовці. Ділимось простим рецептом смачного сніданку та перекусу.

Омлет – ідеальний варіант для сніданку, втім багато хто готує його неправильно. Звісно, найчастіше курячі яйця смажать на сковороді, але кулінари зазначають, що страва виходить набагато смачнішою, якщо приготувати її у духовці. Ділимось простим рецептом смачного частування, яке втамує голод і зарядить енергією на весь день. Запам’ятовуйте цей ідеальний варіант омлету.

Кулінари поділились правильним рецептом смачного сніданку – омлету з грибами та овочами

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 1/2 склянки молока;
  • Сіль та перець на смак;
  • 200 г тертого сиру;
  • Зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці розбийте яйця, додайте туди молоко, сіль та перець. Ви можете додати улюблені спеції, аби доповнити смак. Збийте інгредієнти вінчиком або виделкою до однорідності. Додайте тертий сир та нарізані трави до суміші з яйцями і добре все перемішайте, поки продукти не змішаються одне з одним.

Підготуйте форму для випікання, в якій готуватимете омлет. Попередньо змастіть її маслом, а потім – вилийте яєчну суміш у форму. Поставте її у духовку та готуйте протягом 15-20 хвилин або до того моменту, поки омлет не стане пухким та золотистим зверху. Дістаньте готову страву з духовки та дайте їй трішки відпочити перед нарізанням на порції.

Кулінари поділились правильним рецептом смачного сніданку – омлету з грибами та овочами

Смачне частування подавайте до столу гарячим. Ви можете прикрасити готовий омлет додатковим сиром і зеленню, а можете додати будь-який улюблений соус чи навіть горіхи – все залежить від вашої фантазії. Така страва стане ідеальним початком дня. Смачного!

Поділитися