Рубрики: Рецепти

Як приготувати смачний одеський форшмак: справжній рецепт класичної закуски з оселедцем і зеленню

Смачна закуска підійде до будь-якого випадку життя – варто лише знати правильний рецепт, за яким ви легко приготуєте апетитне частування до свого столу.

Форшмак є однією з найпопулярніших єврейських страв, яка набула особливого поширення в Одесі. Назва цієї смачної страви з німецької перекладається просто – “закуска”. Втім, страва належить до категорії саме до єврейської кухні. До складу форшмаку входить філе оселедця, яблука, яйця та декілька інших інгредієнтів, які і роблять цю закуску такою насиченою та смачною. Обов’язково зберігайте собі цей рецепт і пробуйте приготувати вдома самостійно.

Рецепт справжнього форшмаку по-одеськи з оселедця та із зеленню – від професійних кулінарів

Інгредієнти:

  • 300 г солоного оселедця;
  • 2 варені яйця;
  • 1 велике яблуко;
  • 2 кришки білого хліба без кірки;
  • 1 середня цибуля;
  • 2 ст. ложки маргарину;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Наріжте солоний оселедець на дрібні кубики. Варені яйця та свіже яблуко натерти на дрібну тертку. Білий хліб потрібно вимочити у молоці та подрібнити. Наступним кроком дрібно наріжте або натріть на тертці цибулю. Розітріть маргарин до стану крему. У великій мисці з’єднайте нарізану рибу, яйця, яблуко, хліб та цибулю.

Додайте туди розтоплений маргарин. Приправте все сіллю та перцем на власний смак. Добре перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної маси. Охолодіть форшмак в холодильнику протягом приблизно години перед подачею. Подавайте форшмак на кусочках чи крихтах хліба, за бажанням можна прикрасити зеленню.

Рецепт справжнього форшмаку по-одеськи з оселедця та із зеленню – від професійних кулінарів

Зауважте, що готову закуску і дійсно потрібно залишити в холодильнику до повного охолодження. Подавати форшмак до столу потрібно виключно холодним та зі шматочками хрусткого підсмаженого хліба, адже тільки так страва набуває справжнього смаку. Така закуска не залишить вас байдужим, а смак форшмаку точно нагадає про теплі одеські вечори. Смачного!

Поділитися