Рубрики: Рецепти

Гості будуть здивовані: як смачно запекти свинячу грудинку + секрет, як приготувати ніжну й ароматну закуску

Кулінари розповіли про головні тонкощі, які допоможуть вам приготувати смачну запечену свинячу грудинку. Вам не потрібно витрачати час і зусилля на цю страву.

Ідеальна вечеря складається всього з двох компонентів – смачний гарнір і правильно приготоване м’ясо. Якщо з першою частиною впораються всі, то часто приготувати до столу м’ясо буває проблемою. Ділимось простим рецептом смачної свинячої грудинки в духовці. Вона виходить соковитою та ароматною, а також – дієтичною. Така страва багата на корисні мікроелементи та вітаміни – вам вона точно сподобається.

Простий і дуже швидкий рецепт смачної запеченої у духовці свинячої грудинки від кулінарів

Інгредієнти:

  • Свиняча грудинка – 1 кг;
  • Сіль – на смак;
  • Чорний перець – на смак;
  • Паприка – 1 чайна ложка;
  • Часник – 4-5 зубчиків;
  • Сухі трави – на смак;
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

Почніть з того, щоб добре промити і обсушити грудинку паперовим рушником. Зріжте надлишковий жир і шкірку, якщо вона є. Перемішайте сіль, чорний перець, паприку, часник та свої улюблені засушені трави в окремій мисці, щоб отримати суміш приправ для м’яса. Отриманою приправою натріть свинину по всій поверхні. Дайте грудинці “відпочити” протягом 1-2 годин у холодильнику.

Перш ніж готувати м’ясо, дістаньте грудинку з холодильника та дайте їй трішки нагрітися до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 180 градусів. У сковороді розігрійте олію та обсмажте грудинку з усіх боків до золотисто-коричневого кольору. Перекладіть грудинку на деко для випікання та поставте її у духовку. Випікайте приблизно 1,5-2 години.

Простий і дуже швидкий рецепт смачної запеченої у духовці свинячої грудинки від кулінарів

Готове м’ясо потрібно куштувати гарячою – тоді м’ясо буде особливо ніжним і соковитим. Втім, якщо після вечері у вас залишився шматочок свинини, можете сміливо зберігати його у холодильнику. Аби повернути йому ідеальний смак перед наступним споживанням, потрібно підігріти у духовці. Смачного!

Поділитися