Рубрики: Рецепти

Готую рис тепер тільки так: виходить пишний, але не розварюється і не склеюється під час варіння

Здається, немає нічого неможливого у тому, щоб приготувати рисову кашу. Проте, як зробити крупу дійсно розсипчастою, як це роблять японці?

Вибір ідеального рису – це тільки початок вашого кулінарного шедевру. Найкраще для приготування страв підходить сорт “Жасмин”. Він має гарну оболонку у крупинок, яка майже не розварюється. Також варто звернути увагу на нешліфовані дикі сорти крупи. Вони не тільки корисні, а й не злипаються в одну грудку під час варіння. Круглі різновиди каші краще підходять для суші, адже добре склеюються.

Як приготувати рис, щоб він не склеївся?

Кухар розповів, як приготувати розсипчастий рис

Перший крок до розсипчастого варіння — ретельне промивання крупи під холодною водою. Це не тільки забезпечує чистоту, але і допомагає вивести зайві крохмал та інші непотрібні речовини, які можуть зіпсувати консистенцію. Японці взагалі промивають по 7 разів рис.

Далі вам потрібне ідеальне співвідношення води та каші — півтори склянки води на одну склянку крупи. Ця формула гарантує не лише розсипчастість, але й зберігає смакові якості зерна.

Важливий момент – соліть рис тільки після закипання. Це дозволяє йому увібрати в себе необхідну кількість вологи до варіння, забезпечуючи вам ідеальний результат.

Кухар розповів, як приготувати розсипчастий рис

Утримуйтесь від перемішування до моменту закипання. І, коли рис вже дійшов температури 100 градусів, дайте йому спокій, максимально обмежуючи мішання. Це допоможе зберегти його розсипчастість та виразити унікальний смак кожного зерна. Масло та олію на цьому етапі додавати не треба.

З цими таємницями ви станете майстром розсипчастого рису, завоюєте смак своїх страв та подаруєте смачні експерименти вашим близьким. Насолоджуйтеся кулінарним шедевром!

Поділитися
Опубліковано