Просто змішала манку з водою – і вийшли чудові пампушки за “дві копійки”: з 3 інгредієнтів роблю диво-страву

Пампушки – ідеальний варіант для тих, хто хоче відмовитись від хліба на користь домашньої випічки. Готуються пампушки за цим рецептом доволі швидко, а після випікання довго не черствіють.

Багато людей не можуть собі уявити обід або вечерю без шматочка хліба або будь-якого іншого борошняного виробу. Втім, не всім подобається звичайна магазинна випічка. Такі люди шукають альтернативу. Пропонуємо спробувати приготувати пампушки за цим простим рецептом. Вам не доведеться витрачати на процес багато часу, але в результаті ви отримаєте нереально смачне частування до обіду або вечері.

Швидкий рецепт лінивих пампушок, для приготування яких потрібна тільки манка
Швидкий рецепт лінивих пампушок, для приготування яких потрібна тільки манка

Інгредієнти:

  • 400 г борошна;
  • 50 г манки;
  • 10 г дріжджів;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 300 мл теплої води;
  • 2 ст. ложки рослинної олії.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішайте теплу воду, дріжджі, цукор і залиште все на 5-10 хвилин, поки дріжджі не розчиняться. Додайте сіль до борошна і поступово вливайте розчинені дріжджі. Не забудьте додати манку та добре її вимішати. Постійно перемішуйте та замішуйте тісто до однорідності. Накрийте миску з тістом рушником і залиште його відпочивати не менш як на 1-2 години за кімнатної температури. Тісто повинно піднятися і подвоїти свій об’єм. Згодом розігрійте духовку до 200 градусів. Тісто розділіть на рівні частини бажаного розміру. Викладіть пампушки на робочу поверхню, присипану борошном.

Розкачайте кожну кульку у пласт, змастіть центр невеликою кількістю рослинної олії і складіть у півмісяць, щоб “замкнути” олію всередині. Покладіть пампушки на деко для випікання, покрите пергаментом, і залиште на 15-20 хвилин для підйому. Випікайте пампушки у розігрітій духовці близько 15-20 хвилин або до золотистого кольору. Після випікання пампушки можна змастити вершковим маслом або часниковим соусом.

Швидкий рецепт лінивих пампушок, для приготування яких потрібна тільки манка
Швидкий рецепт лінивих пампушок, для приготування яких потрібна тільки манка

Такі пишні та м’якенькі пампушки можна куштувати з основною стравою, а можна подавати з улюбленим соусом. Випічка може стати самостійним перекусом – варто з’їсти шматочок апетитного частування, і ви легко втамуєте голод. Обов’язково спробуйте таку випічку. Смачного!

Популярне

Подібні новини