Як приготувати ніжний та повітряний зефір з двох інгредієнтів: більше до магазина не ходжу. Просто та швидко

Приготувати вдома зефір насправді дуже просто та незаморочливо. Всього 2 інгредієнта та 20 хвилин часу і неймовірний смаколик готовий!

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків (від 30%)
    (або сметана 20-25%);
  • 250 г згущеного молока;
  • За бажанням фрукти/ягоди/ карамель/шоколад/горіхи тощо.

Приготування:

Готуйте за вказаними грамовками. Це дуже важливо для приготування цього повітряного десерту. Завчасно підготуйте пергаментний папір, на який будемо висаджувати зефір і кондитерські мішки з насадками. Якщо останніх у вас немає – не біда. Просто візьміть поліетиленовий пакет та переверніть до кута. Обріжте його ножем чи ножицями і кондитерський “хенд-мейд” мішок готовий.

Яєчний білок та пюре обов’язково повинні бути холодними.

В яблучне пюре за бажанням додаємо дрібку лимонної кислоти і збиваємо 2 хвилини міксером до пишної консистенції. Далі додаємо яєчний білок та збиваємо ще 3 хвилини до пишності.

Як приготувати ніжний та повітряний зефір
Як приготувати ніжний та повітряний зефір

Кладемо цукор у каструлю та додаємо воду. Краще щоб вона мала товсте дно. За бажанням можна додати ванільний цукор і агар-агар. Зазначимо, що потрібно використовувати саме агар-агар. Желатин в цьому випадку не допоможе. Перемішуємо. Ставимо на плиту і варимо сироп, помішуючи силіконовою лопаткою. Коли сироп закипить, то ставимо менший вогонь. Сироп має бути 110 градусів. Якщо ви не маєте кулінарного термометра, то орієнтуйтеся на те, щоб варити близько 3 хвилин.

Тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп в збиті яйця з пюре та продовжуємо працювати міксером. Коли весь сироп вилили – збільшуємо оберти міксера до максимуму і збиваємо до тих пір, коли маса не почне накручуватися на вінчик.

Коли все майже готово – можна, за бажанням, додати крапельку харчового фарбника і ароматизатора.

Далі розкладаємо масу в кондитерський мішок та висаджуємо на пергамент.

Залишаємо зефір на 8-10 годин. Готово! Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини