Рубрики: Рецепти

Це печиво до чаю реально тане у роті: зробила з простих інгредієнтів шедевр. Готуйте одразу дві порції

Шалено смачне і реально тане в роті! Спробуйте приготувати таке кокосове печиво і воно також стане фаворитом серед ваших рецептів.

Інгредієнти (48 шт.)

110 г вершкового масла
80 г цукру, тріски. солі
1 середнє яйце
110 г кокосової стружки
+/- 150 г борошна
1 ч. л. розпушувача

Глазур:
50 г шоколаду
0,5 ч.л. рослинної олії

Приготування:

Всі продукти мають бути кімнатної температури. В мисці з’єднуємо м’яке вершкове масло, дрібку солі та цукор. Все трішки перемішуємо лопаткою, а потім збиваємо міксером близько 2-3 хвилин, доки маса не побіліє і не стане пишнішою. Після цього додаємо куряче яйце середнього розміру і збиваємо ще декілька хвилин.

Далі в миску кладемо кокосову стружку після чого перемішуємо за допомогою кулінарної лопатки.

В окремій мисці зєднуємо пшеничне борошно і розпушувач.  В декілька прийомів просіюємо їх до маси з масла і замішуємо тісто.

Це пісочне тісто, тому його не потрібно вимішувати протягом довгого часу. Як тільки консистенція тіста стане однорідною – значить воно готове.

Таке тісто можна приготувати завчасно і зберігати в холодильнику протягом тижня. Також його можна заморозити.

Це печиво до чаю реально тане у роті

Тісто виходить дуже м’яким і зовсім не липне до рук.

Щоб працювати з ним було легше і комфортніше – його потрібно охолодити. Перекладіть тісто в поліетиленовий пакет та поставте до холодильника на 30 хвилин.

Ставимо розігріватися духовку до 180 градусів. Розкачуємо тісто та за допомогою формочок робимо печиво. Якщо формочок немає – не біда, підійде чашка чи склянка невеликого розміру.

Викладаємо печиво на пергамент та випікаємо орієнтовно 10-12 хвилин. Точний час залежить від особливостей вашої духовки.

Для прикраси готуємо глазур. Розтоплюємо шоколад та додаємо рослинну олію без запаху.

Покриваємо печиво за допомогою кондитерського пензлика. За бажанням присипаємо кокосовою стружкою чи кондитерською посипкою. Смачного!

Поділитися