Рубрики: Рецепти

Змішую шпроти з вареним бурячком, і отримую дуже смачний салат: так ніхто й ніколи не готує, а дарма. Рецепт

Простий у приготуванні салат із буряка та шпротів точно здивує поціновувачів оригінальних кулінарних експериментів. Розповідаємо, як приготувати апетитну закуску.

Апетитний салат спершу може здаватись вам незвичайним і “на любителя”, втім ми запевняємо, що вам точно варто приготувати таку закуску. Ви закохаєтесь у смак такого салату буквально з першої проби – неординарне поєднання вареного буряка з консервованими шпротами перетворить будь-який обід або вечерю на особливу подію. Запам’ятовуйте, а ще краще – записуйте собі цей оригінальний рецепт.

Як приготувати смачний та оригінальний салат із буряком та шпротами за лічені хвилини

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки;
  • 1 банка консервованих шпротів;
  • 1 велика морква;
  • 1 невелика цибуля;
  • 2-3 ст. ложки майонезу;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжий кріп чи петрушка для подачі.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно підготувати необхідні овочі. Буряки варимо до готовності, охолоджуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Ви також можете натерти їх на тертці. Так само потрібно відварити та очистити моркву, а потім – натерти на тертку. У великій мисці змішайте нарізаний буряк, терту моркву, нашатковану кільцями цибулю та подрібнені шпроти. Додайте до салату майонез, сіль і перець на власний смак.

Не забудьте й про інші улюблені спеції. Перемішайте все добре, щоб усі інгредієнти рівномірно покрились заправкою. Перекладіть салат у миску або тарілочку, в якій будете подавати його до столу. Потім прикрасьте закуску свіжою зеленню (кріп або петрушка). Поставте салат у холодильник принаймні на годину перед подачею, щоб смаки добре змішались.

Як приготувати смачний та оригінальний салат із буряком та шпротами за лічені хвилини

Готову страву обов’язково потрібно залишити у холодильнику для того, аби смаки перемішались. Охолодженою така закуска смакує набагато краще, а тому не варто подавати її до столу одразу після приготування. Аби насолодитись неймовірним ароматом і апетитним присмаком, залиште страву “відпочити” у холоді. Смачного!

Поділитися