Смачний лінивий торт без випічки зі сметанним кремом – такий готую не тільки до чаю, але і на свята: рецепт

Простий, а головне – швидкий рецепт апетитного та ніжного торта без випікання у духовці сподобається тим, у кого завжди не вистачає часу. Ділимось секретом.

Смачний торт до святкового столу можна приготувати без зайвого клопоту та використання духовки. Такий простий десерт готується на основі печива, а сметанний крем вдало доповнює і без того апетитне частування. Після приготування торта ви можете прикрасити його за власним бажанням. Від того, наскільки красивою буде “обкладинка”, залежить і те, чи зможете ви поставити його на святковий стіл. Втім, смак такого десерту точно приємно вразить гостей – це ми вам гарантуємо.

Як приготувати торт без випічки та духовки до святкового столу – вдалий рецепт смакоти
Як приготувати торт без випічки та духовки до святкового столу – вдалий рецепт смакоти

Інгредієнти

Для основи:

  • 300 г печива;
  • 150 г вершкового масла;

Для сметанного крему:

  • 500 г сметани (20% жирності);
  • 150 г цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;

Декор і начинка:

  • Фрукти або ягоди на смак.

Спосіб приготування:

Печиво покладіть у пакет для їжі та подрібніть його, використовуючи кухонний молоток. Перекладіть печиво у миску та додайте до нього розтоплене вершкове масло. Перемішайте все до отримання однорідної маси. Перекладіть половину отриманої маси в підготовлену форму для торта або прямокутну форму для випічки, рівномірно розподіліть та ущільніть.

У глибокій мисці змішайте сметану, цукор і ванільний цукор. Переконайтеся, що цукор розчинився і маса стала однорідною. Рівномірно розподіліть половину сметанного крему по печиву, яке щойно переклали у форму. Зверху покладіть нарізані улюблені ягоди або фрукти. Далі викладіть другу частину основи з печива, знову змастіть все сметанним кремом.

Верхню частину торта прикрасьте фруктами або ягодами на ваш смак. Торт поставте у холодильник – він повинен настоюватись не менш як 4 години або, ще краще, ніч. Так десерт стане щільнішим і маса затвердіє. Поріжте торт на порції і подавайте.

Як приготувати торт без випічки та духовки до святкового столу – вдалий рецепт смакоти
Як приготувати торт без випічки та духовки до святкового столу – вдалий рецепт смакоти

Готовий тортик легко можна подавати до святкового столу – таке частування красиво виглядає у розрізі та ще краще смакує. Зрештою, апетитний десерт можуть приготувати навіть кулінари, які лише починають свій шлях, адже нічого важкого у цьому рецепті немає. Обов’язково спробуйте здивувати та порадувати друзів і рідних таким частуванням. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини