Цю випічку називають по-різному, але результат завжди один – смакота: мінімум клопоту. Апетитний рецепт

Пропонуємо приготувати смачний тортик за цим простим рецептом. Вам точно сподобається таке частування, варто лише приділити трішки часу та мінімум зусиль.

Звісно, багатьом із нас здається, що приготування торта в домашніх умовах – доволі складне завдання, з яким впорається не кожен. Втім, ми гарантуємо, що випекти смакоту власними руками – набагато простіше, ніж вам може здаватись. Ділимось нереально простим рецептом торта, який легко можна поставити навіть на святковий стіл.

Кулінари поділились нереально простим рецептом дуже смачного торта із заварним кремом
Кулінари поділились нереально простим рецептом дуже смачного торта із заварним кремом

Інгредієнти

Для бісквітних коржів:

  • 4 яйця;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • 1/2 ч. ложки ванільного цукру;

Для заварного крему:

  • 500 мл молока;
  • 4 жовтки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Борошно – половина склянки;
  • Вершкове масло – 1 ложка;
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Наступним кроком треба обов’язково заздалегідь підготувати форму для випікання страви. Для цього покрийте її пергаментним папером або змажте олією. Далі збийте яйця з цукром, поки не отримаєте світло-жовту масу. Додайте у неї ванільний цукор і розпушувач, а потім – вмішайте пшеничне борошно, поступово перемішуючи все ложкою. Вилийте тісто у підготовлену форму та випікайте в духовці приблизно 20-25 хвилин або до готовності. Дістаньте коржі з духовки та залиште їх охолонути перед тим, як складати торт.

У каструлю влийте половину молока та доведіть до кипіння. В іншій мисці збийте жовтки, додайте цукор і ванільний цукор, а потім додайте борошно. Змішайте до отримання однорідної маси. Поступово додавайте гаряче молоко до суміші, постійно перемішуючи. Перенесіть суміш у каструлю і варіть на помірному вогні, постійно помішуючи, до того часу, поки крем не стане густим. Додайте вершкове масло та знову перемішайте отриманий крем. Зніміть його з вогню та залиште охолоджуватись.

Розріжте бісквітні коржі горизонтально на два або три – дивлячись, яка висота бісквіта вийшла. Покладіть один корж на підставку, змастіть заварним кремом. Повторюйте алгоритм з усіма коржами. Оберіть бажану форму торта та змажте його залишками заварного крему.

Кулінари поділились нереально простим рецептом дуже смачного торта із заварним кремом
Кулінари поділились нереально простим рецептом дуже смачного торта із заварним кремом

Готовий тортик обов’язково потрібно залишити у холодильнику до повного охолодження. Звісно, найкраще – залишити торт на цілу ніч. Втім, якщо гості вже на порозі, нехай десерт охолоне принаймні протягом декількох годин. Подавайте до столу, прикрасивши за власним бажанням. Смачного!

Популярне

Подібні новини