Ось так готується справжній український капусняк: найкращий зимовий суп, який ви тільки куштували. Рецепт

Звісно, найвідоміша "рідка" страва української кухні – це борщ. Втім, якщо ви хочете спробувати щось інше, пропонуємо приготувати національний капусняк, за традиційним рецептом.

Простий у приготуванні рецепт капусняку знадобиться тим господиням, які хочуть приємно здивувати себе та своїх близьким традиційною українською кухнею. Якщо борщ – частий “гість” на вашому столі, то варто розбавити раціон іншими смачними першими стравами. Обов’язково зберігайте собі цей національний рецепт і втілюйте його на своїх кухнях. Таке частування оцінять всі поціновувачі української кухні.

Кулінари розповіли, як приготувати капусняк за традиційним українським рецептом
Кулінари розповіли, як приготувати капусняк за традиційним українським рецептом

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжої білої капусти;
  • 1 склянка пшоняної крупи;
  • 500 г свинини;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 морквини;
  • 2-3 картоплини;
  • 2 ст. ложки томатного пюре;
  • Сіль і перець на смак;
  • Зелень для подачі;
  • Рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування:

Перш ніж братись до приготування страви, промийте пшоно у холодній воді. Потім варіть його у добре підсоленій воді до готовності, відцідіть зайву рідину, за потреби. Капусту наріжте соломкою. Цибулю нашаткуйте. Моркву та картоплю очистьте та наріжте невеликими кубиками. Розігрійте рослинну олію в каструлі або глибокій сковороді. Спочатку обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву та картоплю, потім продовжуйте смажити ще кілька хвилин. Додайте капусту і тушкуйте, поки вона не стане м’якою, приблизно 10-15 хвилин.

Свинину наріжте на невеликі шматочки і додайте до каструлі. Тушкуйте м’ясо до його повного приготування. Додайте томатне пюре, перемішайте. Додайте варену пшоняну крупу та продовжуйте тушкувати ще 5-7 хвилин. Додайте сіль та перець на власний смак. Залийте гарячою водою все так, щоб вона покривала всі інгредієнти, і тушкуйте на помірному вогні до готовності (приблизно 20-30 хвилин).

Кулінари розповіли, як приготувати капусняк за традиційним українським рецептом
Кулінари розповіли, як приготувати капусняк за традиційним українським рецептом

Готовий капусняк ви можете подавати до столу гарячим, коли щойно зняли каструлю зі стравою з вогню. Також ви можете подати страву до столу холодною, доповнивши її невеликою кількістю сметани. У такому разі обов’язково подайте до тарілочки капусняку трішки зеленої цибулі. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини