Рубрики: Рецепти

Жодного дня без цього рецепту. Рогалики з холодного тіста без мороки: готую по 50 штук і все одно мало

Приготування домашніх ласощів для когось – спосіб відпочити та відволіктись, а комусь така справа лиже заважає. Втім, із цим простим рецептом посмакувати домашньою випічкою зможе кожен.

Якщо ви хочете побалувати себе або своїх близьких смачним частуванням, обов’язково спробуйте приготувати випічку за цим простим рецептом. У результаті у вас вийде не просто апетитна прикуска до чаю або кави – ви зможете приготувати рогалики смачніше, ніж у більшості кондитерських і кав’ярень. А головний секрет у тому, що тісто для приготування використовується холодне.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні домашні рогалики з холодного тіста за лічені хвилини

Інгредієнти:

  • 250 г масла;
  • 250 г сиру;
  • 500 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. ложка солі;
  • Варення або джем на смак;
  • Яйце.

Спосіб приготування:

Розріжте холодне масло на невеликі шматочки. У велику миску просійте борошно, додайте сіль. Додайте до борошна холодне вершкове масло. Розітріть масло з борошном до отримання не дрібної крихти. Додайте сир та яйце, змішайте масу до однорідності. Не замішуйте тісто занадто довго, лише до того моменту, коли всі інгредієнти об’єднаються. Воно має залишатись холодним.

Розділіть тісто на дві частини. Кожну частину розкачайте на прямокутник товщиною близько 0,5 см. Розріжте прямокутники на трикутники. Покладіть на кожен трикутник невелику ложку варення або джему на ширший край. Загорніть тісто від ширшого краю до вузького, утворюючи рогалик. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть рогалики на деко для випікання, покрите пергаментним папером. Змастіть рогалики зверху збитим яйцем. Випікайте приблизно 20-25 хвилин або до золотистого кольору.

Кулінари розповіли, як приготувати смачні домашні рогалики з холодного тіста за лічені хвилини

Після приготування такого смачного частування залиште його на столі до повного охолодження. Ви можете накрити випічку рушником, аби вона залишалась м’якою. Зверху прикрасьте рогалики цукровою пудрою або цукром. Смачного!

Поділитися