Коли мої голодні, швидесенько готую гору смакоти з того, що є вдома. Ці коржики обожнюють всі, хто спробував

Простий і швидкий рецепт смачних коржиків стане у пригоді, коли у господині або господаря немає часу на приготування випічки. Ділимось кулінарними секретами.

Смачні коржики виходять нереально апетитними, навіть коли вони “пусті”. Приготувати таку випічку доволі просто – достатньо тільки замішати тісто, дати йому відпочити, а потім підсмажити на пательні. Цей рецепт може втілити у життя навіть кулінар-початківець – у ньому немає нічого складного, а тому його варто запам’ятати.

Як швидко приготувати смачні коржики замість хліба на сніданок, обід або вечерю – рецепт
Як швидко приготувати смачні коржики замість хліба на сніданок, обід або вечерю – рецепт

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна;
  • Пів склянки цукру;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Дрібка солі;
  • Пів склянки вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. ложки ванільного цукру;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • Борошно для присипки.

Спосіб приготування:

Для початку в окремій мисці потрібно змішати сухі сипучі інгредієнти. Їх варто попередньо просіяти. Перемішайте борошно, цукор, розпушувач для тіста та сіль. Додайте вершкове масло та змішайте його з тістом, доки не отримаєте крихку структуру. В іншій мисці збийте яйця та додайте ванільний цукор та сметану (або йогурт). Змішайте це з тістом та перемішайте до однорідності. Загорніть тісто у плівку та поставте його у холодильник не менш як на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Розкачайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні до товщини близько 3-4 міліметр. Виріжте круги за допомогою склянки чи форми для печива. Згорніть тісто у красиву форму, створюючи коржик. Тепер потрібно підготувати сковорідку, в якій будете смажити смакоту. Розігрійте олію та посмажте кожен коржик. Перекладіть готові коржики, які смажили з усіх сторін, на паперовий рушник, аби позбутись від зайвої олії.

Як швидко приготувати смачні коржики замість хліба на сніданок, обід або вечерю – рецепт

Як швидко приготувати смачні коржики замість хліба на сніданок, обід або вечерю – рецептГотові коржики подавайте до столу гарячими – так вони смакують найкраще, адже залишаються м’якими та ніжними. До випічки також варто подати улюблений соус, сметану або майонез із часником, будь-яке інше улюблене доповнення. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини