Рубрики: Рецепти

Найкращий сніданок із простих інгредієнтів: вам знадобиться лише лаваш, крем-сир та будь-які овочі

Сніданок – найважливіший прийом їжі, тому потрібно відповідально поставити до процесу його приготування. Найкращий заряд на цілий день – ароматний лаваш з начинкою.

Сніданок допомагає підняти рівень глюкози в крові після ночі, коли ваш організм постійно “працює”, але без додаткового палива. Завдяки сніданку ваш мозок отримує необхідні поживні речовини для правильного функціонування, що поліпшує вашу здатність до концентрації і пам’яті. Велика кількість досліджень показує, що люди, які їдять сніданок, мають тенденцію до меншого споживання калорій протягом дня і легше підтримують здорову вагу.

Деякі дослідження показують, що люди, які регулярно їдять сніданок, мають менше схильності до захворювань серця. Сніданок може покращити ваш настрій, оскільки він надає вам енергію і відчуття насиченості, що допомагає уникнути подразливості і втоми. Редакція сайту добрі новини підготувала відмінний рецепт поживного сніданку.

Рецепт лаваша з овочами та крем-сиром
  • 2 лаваша (або тонкі піта-хлібці);
  • 150 г крем-сиру;
  • 1 крупний огірок;
  • 1 помідор;
  • 1/2 червоної цибулі;
  • 1/2 пучка свіжої зелені (петрушка, кріп, базилік);
  • 1/2 лимона;
  • Сіль та перець за смаком.

Почніть зі смішання крем-сиру з сіллю, перцем та соком половини лимона. Розтерти м’яким крем-сиром однорідний шар на кожному лаваші. Наріжте огірок, помідор та цибулю на тонкі кільця або пластини. Можете також додати інші улюблені овочі за бажанням. Розкладіть кільця овочів рівномірно по всьому лавашу, залишаючи невеликий простір на краях для складання. Посипте нарізаною свіжою зеленню (петрушка, кріп, базилік) поверх овочів.

Акуратно скрутіть лаваш в трубочку, починаючи з одного краю. Повторіть процес з іншим лавашем. Наріжте скручений лаваш поперек на кілька шматочків. Це дозволить кожному отримати келихоподібну форму. Подайте на столик із свіжою зеленню, за смаком можна полити оливковою олією або бальзамічним кремом перед подачею.

Цей смачний і здоровий сніданок з лавашем, крем-сиром та овочами стане прекрасним початком дня!

Поділитися