Рубрики: Рецепти

Готую оладки тепер тільки так: рецепт тіста-хвилинки для найсмачнішої домашньої випічки на сніданок

Сніданок — це найважливіше приймання їжі, яке може завдати тон для всього дня. І одним з найпопулярніших та улюблених сніданків у багатьох людей є оладки.

Ця проста, але смачна страва не лише ситна, але й надає енергії на весь день.

Основна перевага оладків полягає в їхній доступності та простоті приготування. Зазвичай для їх приготування використовують такі складові, як молоко або кефір, яйця, мука, цукор, сіль та олія. Ці продукти майже завжди є в будь-якій кухні, тож ви зможете зробити оладки в будь-який час.

Особливість оладків полягає в тому, що вони самі по собі дуже смачні, але у комбінації з різними начинками або топінгами, вони здатні задовольнити навіть гурмана. Також вони чудово поєднуються зі сметаною, медом, свіжими фруктами або улюбленим варенням.

Рецепт оладків може бути різним, але ось один з найпростіших та найсмачніших.

Інгредієнти

Рецепт-хвилинка тіста для оладок: справжня смакота
  • Кефір 2,5% жирності 330-350 мл кефіру
  • Яйця 1 штука
  • Цукор 1 столова ложка
  • Ванільний цукор 10 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Борошно 200 г
  • Сода ½ чайної ложки
  • Соняшникової олії 3-4 столові ложки

Приготування

Рецепт-хвилинка тіста для оладок: справжня смакота

Одразу скажемо, що всі продукти повинні бути принаймні кімнатної температури.

У мисці збийте вінчиком кефір, яйце, цукор звичайний та цукор ванільний, сіль. Збивайте, доки маса не стане однорідною.

Поступово додавайте муку та розпушувач, знову перемішуючи, доки отримаєте гладке тісто. Всипте також соду. Тепер накрийте миску плівкою та дайте тісту хвилин 15-20 постояти у теплі.

Розігрійте сковорідку з трохи олії на середньому вогні, а тоді столовою ложкою налийте тісто на сковорідку, формуючи оладки.

Смажте до золотистого кольору з обох сторін, а потім викладайте їх спочатку на паперовий рушник для того, щоб прибрати зайву олію.

Подавайте оладки гарячими з улюбленим топінгом чи начинкою. Нехай сніданок з оладками стане вашою традицією, яка подарує вам гарний настрій та енергію на весь день!

Поділитися