Всього 4 інгредієнта і 5 хвилин часу і корисний зефір з сиру готовий: витратила копійки, а смакоти гора

Цей простий та корисний рецепт буде, як знахідка, якщо вам набридли сирники та запіканки. Готується дуже швидко, а враження залишаться на весь день.

Форма 20*20 см

Інгредієнти:

  • 300 г кисломолочного сиру
  • 120 г цукру (замінник)
  • ваніль за бажанням
  • 15 г желатину (140-160 bl)
  • 120 г молока/води
  • 300 г заморожених соковитих ягід/фруктів

Приготування:

Готувати цей корисний десерт дуже просто. Завчасно розчиніть желатин з водою, щоб він розбух. Для цього 15 грамів желатину зєднуємо з 120 г молока або води. Ретельно перемішуємо та залишаємо на деякий час.

Розморожуємо 300 г ягід. В нашому рецепті використані полуниці. Втім, десерт чудово смакуватиме з вишнями, чорницями, абрикосами та іншими соковитими ягодами чи фруктами.

Як швидко приготувати зефір з сиру: простий рецепт
Як швидко приготувати зефір з сиру: простий рецепт

Після того, як желатин набух, потрібно його розтопити до рідкої консистенції. Зробити це можна двома способами: підігріти у каструлі на плиті або у мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10 секунд до отримання необхідної рідкої консистенції.

В окремій мисці змішуємо кисломолочний сир та цукор. Замість останнього можна також використовувати мед або замінник цукру чи сироп. Також в миску кладемо ванільний цукор чи дрібку ваніліна та висипаємо наші ягоди. Все ретельно перемішуємо та перебиваємо блендером до однорідності.

Щоб желатин не схопився грудкою, краще в ємність з ним додати трішки нашої перебитої сирної маси.

А вже потім потроху додавати та перемішувати. Отриману масу також перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Виливаємо масу у форму, застелену харчовою плівкою та ставимо до холодильника до повного застигання. Це займе близько декількох годин.

Після цього нарізаємо десерт на бажану форму, в нашому випадку на кубики. За бажанням обвалюємо у кокосовій стружці чи кондитерській посипці.Це дуже просто, смачно та корисно!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини