Рубрики: Рецепти

Печінковий торт з супер смачним соусом: забудете про майонез раз і назавжди. Дуже просто і без мороки

Печінковий торт - улюблена страва багатьох українців. Часто в рецептах використовують майонез, та ми поділимось секретом набагато смачнішого соусу.

Нам знадобляться наступні інгредієнти.

Для млинців:

  • Печінка куряча 400 гр
  • Молоко 300 мл
  • Яйця 3 шт
  • Борошно 150 гр
  • Сіль,перець за смаком

Начинка:

  • Морква 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 700 гр
  • Крем сир вершковий 200 гр
  • Часник,сіль,перець за смаком.

Приготування:

Розпочинаємо з того, що печінку викладаємо в мисочку і будемо перебивати погружним блендером. Додаємо сюди відразу яйця. Трішки перебиваємо та починаємо вводити пшеничне борошно.

За смаком солимо, перчимо та додаємо улюблені приправи.

Наступним кроком додаємо до печінкової маси молоко. Перебиваємо блендером і таким чином отримуємо тісто для випікання печінкових млинців.

Дуже добре розігрівамо пательню, наливаємо буквально трішечки  соняшникової олії. Набираємо половник тіста, виливаємо та провертаємо сковорідку, щоб воно гарно розподілилося.

Випікаємо млинці по 1-2 хвилини з кожної сторони.

Як приготувати печінковий торт без майонезу: смачний рецепт

Працювати з тістом за нашими пропорціями дуже зручно, адже воно не прилипає до сковорідки і гарно розподіляється по пательні.

В нас вийшло 11 млинців.

Далі готуємо начинку. Розігріваємо сковорідку. Наливаємо невелику кількість рослинної олії і вершкового масла. Нарізаємо кубиками цибулю та натираємо моркву. Обсмажуємо та солимо за смаком.

Тушкуємо все разом хвилин 10. Насамкінець додаємо до засмажки подрібнений часник. Далі отриману масу змішуємо з вершковим чи плавленим сиром та перебиваємо у блендері до однорідності.

Як бачите, для нашого рецепту зовсім не потрібен майонез.

Починаємо збирати печінковий тортик. Викладаємо перший млинець. Покриваємо нашим кремом з цибулі, моркви та сиру. І так всі 11 шарів тортика. Інгредієнти ідеально розраховані, тож вам всього вистачить.

Після цього накриваємо тортик харчовою плівкою та відправляємо до холодильника мінімум на 2-3 години для просочування. В ідеалі, звісно, залишити тортик на ніч.

Після цього готовий печінковий торт можна прикрасити. Для цього використовуємо крем-сир. Він стане “клеєм” для натертого на дрібній терці вареного яйця, яким ми покриємо верх торта.

Поділитися