Декілька способів зробити піцу здоровішою і смачнішою, не втративши смаку: зберіть всю сім’ю за столом

Всі ми дуже любимо піцу, але, як і більшість смаколиків, дієтичним цей італійський делікатес ніяк не назвеш. А все-таки, це не привід відмовлятися від піци повністю - спробуйте зробити її кориснішою,

Декілька способів зробити піцу здоровішою, не втративши смаку. Готуємо смачну та здорову піцу.

Поради

Готуйте за високої температури. Піца повинна готуватися при температурі 450-500 градусів, щоб коржик вийшов хрустким. Звичайно, домашня духовка навряд чи забезпечить таку температуру приготування, але випікаючи піцу, поставте її на максимум. Не переборщіть з начинкою. Через надлишок начинки може промокнути корж, та й смачнішим і здоровішим буде, якщо кожен з інгредієнтів начинки ви викладете тонким шаром. Випікайте корж до того, як класти начинку. Немає нічого гіршого, ніж розмокла піца! Щоб такого не трапилося, випікайте корж майже до готовності, перш ніж викладати на нього начинку.

Здорова та смачна піца для всієї сім'ї: як покращити рецепт без втрати смаку
Здорова та смачна піца для всієї сім’ї: як покращити рецепт без втрати смаку

Особливо будьте обережні із соковитими начинками та сирами. Це, знову ж таки, для того, щоб піца не розм’якла під час приготування. Такі начинки потрібно класти дуже обережно та в невеликих кількостях. Спробуйте приготувати піцу на грилі! Він подарує їй аромат димку та гарний рум’янець. Купуйте готовий корж для піци. З нього буде простіше приготувати смачну піцу, що не розмокла.

Коржі

Замініть звичне біле борошно на борошно з цільних зерен – у такому коржі для піци буде більше білка та клітковини, а ще апетитний горіховий присмак. Піта. Ці коржики також добре підійдуть для невеликих порційних піц.

Соус

Томатний. Це класика, і ви можете використовувати будь-який зі своїх улюблених томатних соусів. Але ще краще, якщо ви приготуєте його самі, то в ньому буде менше цукру.

Свіжі помідори. Ідіть найпростішим шляхом і використовуйте нарізані помідори замість соусу для піци – менше зусиль і так само смачно!

Сальса. Просто спробуйте піцу із соусом сальса замість звичайного томатного! Особливо ідеально підійде для піци з мексиканськими начинками.

Барбекю соус. Стане родзинкою вашої піци, особливо якщо ви його приготуєте самі.

Начинка

Ковбаса. Щоб зробити свою піцу здоровішим, намагайтеся вибирати нежирні сорти ковбас та сосисок.

Смажена курочка. Звичайно, варена куряча грудка буде дієтичнішою, але і смажене куряче м’ясо стане відмінним вибором для піци – смачно і без жиру. Заправте її соусом барбекю.

Індичка – також чудовий легкий вибір для тих, хто на дієті.

Боби. Якщо ви хочете зробити свою піцу ситнішою, спробуйте додати до неї чорні боби або червону квасолю в гострому соусі чилі. Також добрим вибором для піци стане консервована кукурудза.

Яйця. Спробуйте додати їх до своєї піци – це завжди вдала ідея: ситно та корисно! Просто обсмажте їх, постійно перемішуючи та викладіть на корж.

Броколі. Вітамін C, клітковина – лише деякі з найкорисніших речовин, які містяться в цьому зеленому хрусткому овочі. А піца – чудовий спосіб отримати всі ці корисності, особливо для тих, хто так не любить їсти овочі.

Баклажани. Можуть також стати гарною начинкою для піци та подарувати їй деяку особливість. Відмінне поєднання – обсмажені баклажани + помідори + свіжа зелень + моцарела чи інший несолоний сир. За бажання таку піцу можна приправити часником.

Цибуля. Свіжа, маринована, обсмажена, запечена, карамелізована – у будь-якому випадку, вона зробить піцу набагато смачнішою!

Оливки. У будь-якій піці будуть доречні оливки. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини