Як швидко і правильно засолити червону рибу: дієвий спосіб. Сьогодні до вечері чоловік просить форель

Червона риба, така як форель чи лосось, може бути не лише смачною, але й корисною, якщо правильно її засолити. Однак, багато людей вважають, що цей процес є складним. Перевіримо?

Отже, купуємо форель. Але можна посолити за цим рецептом і іншу рибу, наприклад горбушу. Видаляємо голову, плавці та хвіст. Складаємо в окремий пакет із маркуванням “на супер смачну юшку”. Рибу розрізаємо вздовж хребта і відокремлюємо верхнє філе, потім вирізаємо хребет, намагаючись захопити великі кістки. Хребет також кладемо в пакетик для юшки. Це чудова заготівля для супів, її можна відразу прибрати в морозилку, якщо не впевнені у своїх кулінарних планах. Отже, виходить 2 великі філе. З яких нам потрібно витягнути всі видимі великі кістки за допомогою пінцету. Так, рибу попередньо можна очистити від луски. Але можна чистити без фанатизму, навряд чи ви їсте солону шкіру, адже вона дуже жорстка. Але вона потрібна нам як основа для самого філе. Тепер потрібно приготувати скляну (емальовану або пластикову) ємність. На дно контейнера насипати трохи солі та покласти філе шкірою вниз. Потрібно взяти дрібку морської солі та рибу посолити. Не насипати шар солі, не закрити філе сіллю, а впевнено припорошити. Сіль має бути без домішок, йоду тощо.

Часто ви можете зустріти в рецептах з інтернету поради, що потрібно солити від душі, зайвого риба не візьме. Так ось, на жаль, це не так. Візьме, та ще і як! З кожною годиною, проведеною в солі, риба буде все менш смачною, і більш солоною, доведеться вимочувати її у воді. Потрібно збризкати філе лимонним соком. Саме збризкати, а не залити! І насамкінець присипати дрібно-дрібно нарубаним кропом. Зелень потрібно спочатку ретельно вимити, потім дуже добре висушити, щоб вона легко різалася і вийшла розсипчастою. Найкраще для цього підійдуть саме стебла, тому що в них вищий вміст ароматичних речовин. Щодо цукру: це так само справа смаку. Спробуйте частину риби засолити за цим рецептом, а шматочок філе – з цукром. Тобто, потрібно буде змішати сіль із цукром у пропорціях приблизно 4-5 частин солі до 1 частини цукру. Тепер потрібно намочити чистий кухонний рушник або серветку водою, ретельно віджати зайву вологу і накрити цим рушником форму з рибою. Філе потрібно залишити за кімнатної температури хоча б на кілька годин (3-4). А потім можна прибрати на ніч у холодильник. Рибу можна подавати приблизно за 10 годин. Залежить, звичайно, від товщини та ваги філе.

Рекомендації шеф-кухаря: як правильно засолити червону рибу
Рекомендації шеф-кухаря: як правильно засолити червону рибу

Зберігання

Зберігати рибу в холодильнику можна сміливо 2-3 дні. Після цього ми кладемо її на харчову плівку або пергамент, загортаємо щільно і прибираємо в морозилку. При необхідності витягуємо, даємо трохи відтанути та зрізаємо тонкі пласти за допомогою гострого ножа. Рибу, що залишилася, відразу ж повертаємо в морозильну камеру.

Популярне

Подібні новини