Доглядаємо за рідними: корисні сніданки для стареньких з любов’ю та турботою. Порадуйте близьких

Сніданок – важливий прийом їжі для людей похилого віку. Існує низка особливостей правильного сніданку. Дізнаємось, які продукти варто вибрати, щоб почувати себе краще. Практичні поради.

Сніданок для літніх людей також важливий, як і для дітей. Люди у віці нерідко відмовляються від сніданку з різних причин. То часу не вистачає, то немає апетиту. Однак, цей вік вимагає особливої уваги, у тому числі в харчуванні та сніданок потрібен у будь-якому віці – хоч у шість років, хоч у шістдесят. Єдина відмінність – вибір продуктів та режим.

Користь зі смаком: рецепти сніданків для людей у віці, які легко готуються
Користь зі смаком: рецепти сніданків для людей у віці, які легко готуються

Важливість сніданків для літніх людей:

Про важливість сніданку теж багато суперечок. Дієтологи вважають перший прийом їжі одним з найважливіших і недарма. Поївши вранці, ви запускаєте метаболізм. Тільки уявіть, наш організм не припиняє роботу навіть уночі. Процеси обміну сповільнюються, але не зовсім зупиняються. Протягом 8 години нічного сну ми теж витрачаємо енергію і не заповнюємо її. Тому, пропустивши перший прийом їжі, ми відчуватимемо слабкість і нестачу енергії. Снідаючи, ви нормалізуєте раціон харчування. Організм отримує необхідні компоненти з їжі, внаслідок чого ризик переїдання протягом дня зводиться до мінімуму. Так ви не відчуватимете голоду до наступного прийому їжі.

Вибір часу для сніданку:

Організм наш працює як годинник, тому і годувати його краще в один і той же час, день у день. Не варто їсти відразу спросоння, якщо в цей час ще немає апетиту. Тобто, якщо ви прокидаєтеся о 7-й ранку, то починати їсти можна приблизно через годину, якщо апетит не прийшов відразу. Однак для хорошого результату мало просто один раз правильно поснідати, важливо робити це регулярно. Іноді людям у віці складно знайти на себе час для приготування їжі, проте не варто нехтувати цим. Краще встати на 15 хвилин раніше і приготувати просту кашу.

Готуємо:

1. Яйця

Чи існує людина, яка не вміє готувати яйця? Їх можна зварити, посмажити у різному вигляді. Це не важко навіть для літньої людини. Чому саме цей продукт? У яйцях є жири, білок та багато вітамінів. Яєчня з овочами на сніданок – найкраща їжа для людей у віці. Вони також містять незамінні амінокислоти та високоякісний протеїн, який потрібен для підтримки м’язів. Яйця легко жувати. Літнім часто цей момент особливо важливий. Для різноманітності можна готувати яєчню з овочами. Додамо огірки, томати, кабачки чи свіжу зелень в омлет – і ось уже корисний сніданок на столі. Овочі є додатковим джерелом клітковини.

2. Вівсянка

Відомо, що каша – один із найкращих варіантів сніданку всіх часів. Вівсянка особливо корисна для людей у віці. У ній є клітковина, якої у повсякденному житті ми нерідко недоїдаємо. Вівсяна каша на молоці із сухофруктами як смачний початок дня. Вівсянка вранці може стати для вас ще однією корисною звичкою. Досвідчені господині зараз знають масу рецептів з вівсянкою, тому навряд чи така каша колись набридне. За бажання можна додавати до неї будь-які фрукти та ягоди, а також сухофрукти та горіхи.

3. Правильні бутерброди

Ранковий бутерброд також можна зробити корисним. Для цього замість білого хліба можна взяти цільнозерновий, а ковбасу замінити відвареним м’ясом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини