Оладки з картоплі замість набридлих дерунів: домашній рецепт універсальної страви на будь-який смак

Страви з картоплі – дуже універсальні. Їх можна спокійно подавати на сніданок, обід та вечерю. Сьогодні пропонуємо приготувати картопляні оладки за 15 хвилин.

Картофляні оладки можуть виграти в порівнянні з дірунами за кількістю та варіантами інгредієнтів, які можна додати. Вони можуть бути більш пишними та ароматними завдяки додаванню різних прянощів, трав та овочів. Також вони можуть бути більш ніжними та менш жирними, оскільки для їх приготування не потрібно глибокого смаження в олії. В кінцевому результаті картофляні оладки можуть бути легшими та менш калорійними, а також мають більш широкі можливості варіацій за рахунок додавання різних начинок та приправ. Редакція сайту Добрі новини відшукала цікавий та простий рецепт картопляних оладок.

  • 4 середні картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 4 столові ложки борошна;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Рослинна олія для смаження.
Простий рецепт картопляних оладок
Простий рецепт картопляних оладок

Очистіть картоплю та лук, потім натріть їх на велику терку. Вижміть зайву рідину з картоплі та лука, використовуючи марлю або чисту кухонну губку. У великій мисці змішайте картоплю, цибулю, яйця, борошно, сіль і перець. Перемішайте, доки не отримаєте однорідне тісто. Розігрійте пательню з рослинною олією на середньому вогні.

Ложкою накладіть невеликі порції тіста на сковоріду, формуючи оладки. Розгладьте їх, щоб вони були однакової товщини. Смажте оладки з обох сторін до золотистої корочки, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладіть готові оладки на паперову рушник, щоб видалити зайвий жир. Подаємо оладки гарячими, посипані зеленню або подаємо зі сметаною чи соусом на ваш смак.

Ці пишні та ароматні картофельні оладки стануть відмінним вибором для сніданку або обіду. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини