Рубрики: Рецепти

Бабуся навіть великий буряк готує швидко, виходить не водянистим, але соковитим: ефективні методи варіння

Усі господині, напевно, знають, що вариться буряк довго. Але мінус варіння ще й у тому, що коренеплід вбирає в себе воду і стає водянистим, тим самим втрачаючи насичений смак.

Розглянемо методами приготування буряка. Їх кілька і всі вони, кращі за варіння. Коли спробуєте такі методи, будете приємно здивовані – навіть великий буряк може готуватися набагато швидше, ніж маленький бурячок. Буряк зберігає свою структуру й максимум смаку.

Спосіб перший

Мікрохвильова піч. Так, метод не новий, багато господинь його знають і застосовують. Але все ж згадаємо про нього. Адже він найзручніший і найшвидший. Буряк добре промиваємо, кладемо в пакет, наливаємо всередину трохи води (буквально кілька столових ложок), пакет не зав’язуємо, а злегка підкручуємо і кладемо в мікрохвильовку. Час приготування залежатиме і від потужності приладу, і від розміру, свіжості самого буряка. У середньому, це 5-8 хвилин. Потім пакет із буряком дістаємо з печі, але не відкриваємо. Даємо буряку охолонути прямо в пакеті, після цього він дуже легко чиститься.

Ефективні методи варіння буряка, які забезпечують соковитість

Спосіб другий

Є ще один варіант швидкого приготування буряка – швидке охолодження. Ми варимо буряк як зазвичай, але не до кінця. Тобто, не потрібно чекати повного приготування буряка, достатньо проварити його до стану, трохи більшого, ніж напівготовність. Потім виймаємо буряк і відправляємо його в чашу з крижаною водою (набираємо холодну воду з-під крана і додаємо в неї кубики льоду). Даємо йому полежати хвилин 5-8. Після охолодження буряк буде м’яким, соковитим і не перевареним, але повністю приготованим. Ефект досягається не високими, а низькими температурами, за рахунок їх різкої зміни. Такий метод відомий не всім. Але якщо не вірите, просто перевірте самі, і переконайтеся, що він працює.

Спосіб третій

Наступний метод – приготування на пару. Використовуємо мантоварку чи пароварку. Що цікаво, на пару буряк звариться швидше. Він буде смачним і солодким, не водянистим, а схожим на запечений буряк. Приготовлений таким методом буряк виходить особливо смачним, “м’ясистим” і соковитим.

Спосіб четвертий

І ще хороший метод – буряк запечений у духовці. Запікати буряк потрібно, як зазвичай, але загорнувши його у фольгу або рукав. У результаті буряк буде готовий швидше, збереже свій колір і не втратить цукристість і щільну консистенцію – він буде смачним, соковитим і красивим. Залежно від ситуації, вільного часу та планованої страви, використовуйте той чи інший спосіб. А звичайне варіння залишіть в минулому!

Поділитися