Рубрики: Рецепти

Це не сніданок, а енергетичний заряд: рецепт найпоживнішої страви на ранок — їсти не захочеться до обіду

Для того, щоб ранок був добрим навіть у сіру дощову погоду потрібно зарядити свій організм енергією, яку надасть смачний та поживний сніданок. За цим рецептом вам точно це під силу.

Лише за 20 хвилин ранкового часу замість обридлих каш та бутербродів ви зможете приготувати одразу 2 порції шикарного омлету з баклажанами.

Перш ніж розповімо як його готувати, дамо кілька маленьких порад.

Стосовно баклажанів: потрібно взяти невеличкі з ніжною шкіркою, але стиглі баклажани. Тоді не знадобиться відчищати їх від шкірки. У іншому випадку шкірку потрібно буде зняти.

Відносно вибору свіжої зелені: тут керуйтеся власними смаками, тому що будь-яка зелень пасує омлету – базилік, кріп, петрушка, кінза, рукола або навіть їхній мікс.

У рецепті кулінари радять додавати часник. Зрозуміло, що не всім підходить цей складник на сніданок, тому можна його не використовувати або додати трішки сухого лише для тонкого аромату.

Інгредієнти

Кухар розповів, з чого приготувати дійсно ситний сніданок
  • Баклажани 250 г
  • Помідор 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Олія оливкова 4 столові ложки
  • Яйця 4 штуки
  • Сіль на ваш смак
  • Перець чорний мелений на ваш смак
  • Свіжа зелень на ваш смак

Приготування

Кухар розповів, з чого приготувати дійсно ситний сніданок

Спочатку підготуйте овочі. Помийте обсушіть та за потреби відчистьте від шкірки. Наріжте їх невеличкими кубиками. Часник, якщо вирішили використовувати, відчистьте від лушпиння та якомога дрібніше наріжте ножем або просто вичавіть за допомогою пресу.

Тепер на сковорідку влийте олію. Добре розігрійте її, а тоді покладіть порізані баклажани та обсмажте на помірному вогні не більше 5 хвилин. Після того додайте туди помідор, перемішайте овочі й протушкуйте разом протягом 2 хвилин.

Далі потрібно ретельно вінчиком збити яйця з сіллю та перцем й залити ними овочі. Сковорідку накрийте кришкою та готуйте омлет 3-4 хвилини. Після того переверніть його й смажте ще не більше 2 хвилин.

Готовий омлет прикрасьте зеленню та снідайте. Смачного!

Поділитися