Закинула свинячі реберця в банку – і в духовку: улюблений спосіб приготувати вечерю, коли немає сил. Рецепт

Ви можете думати, що приготувати свинячі реберця – це складна справа. Втім, якщо у вас вдома є скляна банка, це виявиться дуже швидко та просто. Записуйте рецепт.

Вечерю можна приготувати набагато швидше та простіше, ніж ви могли собі уявити. Для того, аби ви та ваші рідні могли із задоволенням втамувати голод, а вам не довелось витрачати весь вільний вечір на приготування різноманітних страв, додайте цей рецепт до свого арсеналу. Він точно стане у пригоді, коли після роботи зовсім не залишилось сил і часу. Готуються свинячі реберця просто, а виходять неймовірно соковитими.

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця – 500 грамів;
  • Велика цибуля – 1 штука;
  • Картопля – 4 штуки;
  • Вершкове масло – 40 грамів;
  • Сіль та спеції – на власний смак.

Спосіб приготування:

Для початку невеликі реберця потрібно нарізати на шматочки. Наступним кроком перекладіть їх в окрему миску.

Наріжте реберця на шматочки
Наріжте реберця на шматочки

Очистьте цибулю та наріжте її невеликими кільцями або півкільцями. Викладіть до реберець та додайте сіль і перець. На цьому етапі ви маринуєте м’ясо, а тому можете обирати будь-які улюблені спеції. Ретельно перемішайте м’ясо та цибулю, злегка приминаючи її руками.

Замаринуйте свинячі реберця
Замаринуйте свинячі реберця

Викладіть м’ясо у скляну банку та зробіть із фольги кришку, накрийте нею скляну банку зі свинячими реберцями всередині. Не потрібно додавати воду в банку – м’ясо пустить сік, його буде достатньо.

Закладіть м'ясо у банку та закрийте фольгою
Закладіть м’ясо у банку та закрийте фольгою

Очистьте картоплю від шкірки, промийте її під проточною водою та розріжте навпіл. На шматочок фольги викладіть дві половинки бульби, посередині викладіть невеликий шматочок вершкового масла, загорніть фольгу.

Викладіть на шматочок фольги картоплю та масло
Викладіть на шматочок фольги картоплю та масло

Банку з м’ясом поставте на деко для випікання, навкруги покладіть картоплю з вершковим маслом. Таку конструкцію запікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Випікати страву потрібно протягом 2,5 годин. Через цей час вимкніть духовку, але м’ясо не діставайте ще 10-15 хвилин.

Поставте все у духовку та готуйте
Поставте все у духовку та готуйте

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини