Рубрики: Рецепти

Ці рецепти з капусти я називаю “Золоті”. Знаючи їх, інші просто не потрібні: унікальні рецепти на кожен день

Сьогодні хочемо поділитися з вами найсмачнішими рецептами з капусти. Напевно кожен другий любить квашену та мариновану капусту. Рецептів приготування дуже багато.

Чому саме капуста? Та тому, що капуста дуже корисний продукт. Капуста містить багато білка і клітковини. Вживання капусти покращує роботу кишківника, а ще не дозволяє шкірі старіти. Також капуста містить величезну кількість вітамінів та мінералів. Квашення капусти – процес не складний, але й не кожному дається.

Неперевершені рецепти з капусти: незабутній смак

Рецепт квашеної капусти:

Капусту потрібно дрібно нашаткувати. Тут уже на ваш розсуд, можна шаткувати ножем, теркою або шатківницею. Знадобиться морква, її потрібно натерти на великій тертці. У мисці змішуємо капусту з морквою та щільно закладаю в чисту банку. Зверху всипаємо 2 ст. ложки солі та заливаємо до верху холодною водою. Накриваємо кришкою нещільно і залишаємо при кімнатній температурі на 3 дні. Дуже важливо поставити банку в ємність, наприклад, тарілку, тому, що у процесі квашення капуста віддаватиме сік, який виливатиметься з банки. Через 3 дні до капусти потрібно додати столову ложку меду і прибрати в холодильник. Зберігається у холодильнику така капуста дуже довго.

Капуста з болгарським перцем:

Все теж легко та швидко. Потрібна капуста, морква, болгарський перець та часник. Капусту шаткуємо ножем. Моркву натираємо на великій тертці. А перець нарізаємо на тонкі смужки. Часник можна дрібно нарізати. Усі інгредієнти з’єднуємо та перекладаємо в скляну ємність. Зверху заливаємо охолодженим розсолом. Щільно закриваємо банку кришкою та відправляємо в холодильник на 12 годин. Розсіл: на 1 л води 200 г цукру, 2 ст. ложки солі, 200 г оцту (9%) та 50 мл рослинної олії, у воду потрібно додати сіль, цукор та олію. Доводимо до кипіння та вливаємо оцет. Потім розсолу потрібно дати охолонути.

Рожева капуста:

А ще є третій рецепт смачної капусти. Рожева капуста. Рецепт такий самий простий. Для приготування рожевої капусти потрібно: капуста, буряк, морква та часник. Ну і звісно маринад. Маринад такий самий, як і в попередньому рецепті. Капусту нарізаю великими шматочками. Моркву нарізаю кружальцями, а буряки півкільцями. Часник нарізаю пелюсточками. У каструлю викладаємо все шарами: капуста, морква, буряк, часник. Потім заливаємо готовим маринадом. Ставимо капусту під прес на 5-6 годин. Потім прес прибираємо та залишаємо ще на кілька годин при кімнатній температурі. Як тільки капуста приготується, ставимо її в холодильник.

Поділитися