Рубрики: Рецепти

Ідеальне тісто для випічки: ну дуже смачний пиріг із начинкою в духовці. Не встигаю купувати борошно

Пропонуємо сьогодні спекти здобний пиріг із начинкою з ніжного, пухового дріжджового тіста з ароматним абрикосовим варенням і свіжообсмаженими волоськими горіхами.

Це просто божественне поєднання смаків! Вам точно сподобається!

Інгредієнти:

  • молоко – 130 мл;
  • цукор – 30 г;
  • дріжджі сухі – 4 г;
  • жовтки – 2 шт.;
  • ванілін;
  • дрібка соль – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 230-250 г;
  • вершкове масло (м’яке) – 40 г.

Начинка:

  • варення абрикосове – 300 г;
  • горіхи волоські – 100 г.

Для змащування:

  • жовток – 1 шт.;
  • молоко – 1 ст. ложка.

Приготування:

У миску виливаємо 130 мл теплого молока, додаємо 30 г цукру і 4 г сухих дріжджів. Перемішуємо вінчиком, накриваємо тонким рушником і даємо дріжджам активуватися. За 15 хвилин перемішуємо молоко з дріжджами і додаємо 2 жовтки, дрібку ваніліну, ½ ч. ложки солі та знову перемішуємо вінчиком.

Це просто божественне поєднання смаків! Тепер починаємо вводити в рідкі інгредієнти борошно. Борошно додаємо частинами, щоб контролювати консистенцію тіста і обов’язково просіяне. Просіюємо його для того, щоб воно було легким і повітряним. І в самому кінці замішування тіста вводимо 40 г м’якого вершкового масла.

Масло робить тісто ніжнішим, м’якшим, здобним, з тонким маслянистим смаком. У підсумку ми маємо отримати м’яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Округляємо його, кладемо в змащену маслом миску, накриваємо тонким рушником і ставимо на підйом у тепле місце приблизно на півтори години. Час залежатиме від температури на вашій кухні. Тісто має підрости у 2,5 раза.

Обминаємо і перекладаємо на робочу поверхню. Ділимо на 2 рівні частини, а потім одну частину розділяємо ще навпіл. Стіл присипаємо борошном і розкачуємо більшу частину тіста в круглий пласт, трохи більший за діаметр форми, щоб сформувати і бортики. Акуратно переносимо тісто на дно форми.

У нас форма діаметром 24 см. Половину варення (це 150 г) викладаємо на тісто, рівномірно розподіляємо і посипаємо половиною волоських горіхів (це 50 г). Відставляємо форму вбік і розгортаємо один із двох шматочків тіста, що залишилися. Розкачуємо по діаметру форми і кладемо зверху на начинку. Рівномірно розподіляємо другу частину варення, горіхів і розгортаємо останній шматочок тіста.

Швидкий рецепт пирога з начинкою: смак дитинства

Спеціальним роликом для тіста вирізаємо сіточку, розправляємо тісто і переносимо на пиріг. Зайве тісто по краях обрізаємо і скріплюємо нижній пласт тіста з сіточкою. Красиво защипуємо шов, але пиріг одразу не відправляємо випікатися, йому потрібно ще дати час на вистоювання. Тому накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин у теплому місці.

Потім змащуємо сумішшю жовтка і молока, і ось тепер ставимо випікатися в заздалегідь нагріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Який же пиріг виходить ароматний і красивий! Дістаємо його з духовки і даємо охолонути прямо у формі. Потім перекладаємо його на сервірувальне блюдо і подаємо.

Дріжджовий пиріг з абрикосовим варенням і волоськими горіхами – це дійсно, чудове поєднання смаків. Ми впевнені, що ця страва буде справжнім частуванням для всіх, хто її спробує. Куштуйте і діліться рецептом із друзями!

Поділитися