Тепер завжди готую смачнющий багет за рецептом куми-француженки: хрусткий ззовні та м’який всередині

Сьогодні разом приготуємо справжній французький багет такий же м'який, пишний та з приємною хрусткою скоринкою. Рецепт дуже простий, та важливо дотримуватися всіх пропорцій.

Інгредієнти на 3 шт:

  • 220 мл. води
  • 12 г свіжих дріжджів (4 г сухих)
  • 1,5 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 20 г будь-якої олії (1,5 ст.л)
  • +/- 380 г борошна

Приготування:

В миску наливаємо теплу воду. Додаємо цукор, дріжджі і добре перемішуємо до їх повного розчинення.

У нас сьогодні свіжі дріжджі, але також можна використовувати і сухі – їх знадобиться в 3 рази менше.

Прикрийте суміш зверху харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин, щоб зверху з’явилася пінна шапочка. Якщо вона з’явиться – значить опара хороша і можна продовжувати замішувати тісто.

Як приготувати вдома французький багет: простий рецепт
Як приготувати вдома французький багет: простий рецепт

Якщо ніякої реакції не відбулось- значить дріжджі вже не активні і тісто вони не піднімуть, тобто потрібно використовувати інші.

Коли дріжджі розчинилися додаємо сіль, рослинну олію без запаху (за бажанням його можна замінити на вершкове масло), знову трохи перемішаємо.

Далі поступово частинами додаємо борошно і замішуємо тісто.

Можете додати відразу 300 грам і далі підсипати при необхідності. Тісто  вимішуємо близько 8-10 хвилин до гладкого однорідного стану.

Тісто добре тримається грудочкою, не розпливається по всій мисці,  воно не липке, але дуже м’яке.

Занадто багато борошна додавати не потрібно. Готове тісто трохи округляємо і перекладаємо в миску змащену невеликою кількістю олії без запаху. Прикриваємо зверху і залишаємо в теплому місці на вистоювання до збільшення в об’ємі в 2-3 рази, зазвичай на це йде 40-60 хвилин.

Присипаємо борошном кожну частину, добре обминаємо і скачуємо кульку. Прикриваємо їх зверху і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин. Після цього стіл злегка присипаємо борошном, перекладаємо одну частину тіста і скручуємо джгутик.

Тепер згортаємо по всій довжині і перекладаємо на лист. За бажанням зверху трохи присипаємо борошном і гострим ножем робимо неглибокі надрізи. Залишаємо ще на 30 хвилин під плівкою.

Випікаємо 20 хвилин. Смачного!

Популярне

Подібні новини