Гості з’їли до крихти, а все завдяки мудрості від бабусі: навчила готувати пироги так, що і язика проковтнеш

Приготувати вдома смачні вареники може кожна господиня, але зробити настільки апетитне частування, щоб гості буквально випрошували добавку, можна лише з цим рецептом.

На Західній Україні можна часто почути, як традиційні українські вареники називають пирогами. Особливо така назва поширена серед населення маленьких містечок і сіл – українці шанують та зберігають пам’ять про традиції та культуру своїх предків, а тому можуть приємно здивувати цікавим рецептом популярних українських страв. Розповідаємо, як приготувати вареники з картоплею та цибулею так, щоб гості буквально випрошували добавку.

Кулінари розповіли, як приготувати традиційні українські вареники, щоб приємно здивувати гостей
Кулінари розповіли, як приготувати традиційні українські вареники, щоб приємно здивувати гостей

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 грамів борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 130 мілілітрів теплої води;
  • Дрібка солі;

Для начинки:

  • 4 картоплини середнього розміру;
  • 1 звичайна цибуля;
  • Сіль і перець на власний смак;
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Спосіб приготування:

Почнемо з приготування начинки. Очистьте картоплю та наріжте її на кубики. Потім варіть картоплю у підсоленій воді до того часу, поки вона не стане м’якою. Вилийте зайву воду і перетворіть картоплю у пюре за допомогою виделки. Поки картопля вариться, дрібненько наріжте цибулю. Розігрійте вершкове масло або олію в сковорідці на середньому вогні та обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Додайте обсмажену цибулю до пюре з картоплі. Приправте суміш сіллю і перцем на свій розсуд, добре змішайте. Начинка для традиційних українських вареників готова. Тепер берімося до приготування безпосередньо тіста для вареників. У великій мисці для початку потрібно перемішати просіяне борошно та невелику кількість солі. Додайте яйце та обережно й потроху доливайте теплу воду. Масу потрібно постійно помішувати, доки не утвориться м’яке та еластичне тісто.

Розділіть готову основу для вареників на кілька частин. Розкачайте кожну частину тіста на робочій поверхні, допоки дві частини тіста не стануть достатньо тонкими, а потім почніть готувати шматочки тіста для кожного вареника. За допомогою чарки або склянки виріжте кружечки. На середину кожного шматочка тіста викладіть трохи картопляної начинки. Защепніть краї тіста разом і добре затисніть, утворивши вареник. Покладіть вареники у велику каструлю з підсоленою водою, потім доведіть все до кипіння. Після закипання вареники потрібно готувати приблизно 5-7 хвилин, поки вони не підіймуться на поверхню води. Дістаньте вареники з каструлі.

Кулінари розповіли, як приготувати традиційні українські вареники, щоб приємно здивувати гостей
Кулінари розповіли, як приготувати традиційні українські вареники, щоб приємно здивувати гостей

Подавайте вареники зі сметаною. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини