Такого не приготують навіть в кращій французькій кавʼярні: правильне тісто на круасани, яке закохує одразу

Французькі круасани можна з легкістю приготувати вдома, якщо знати правильний рецепт. Сьогодні ви дізнаєтеся, як це можна зробити в домашніх умовах.

Приготування круасанів – це процес, що потребує уваги та дотримання деяких особливостей, щоб забезпечити легкість цієї випічки. Тісто для круасанів має бути гладким, м’яким та еластичним. Для цього важливо правильно змішати інгредієнти, а потім добре замісити тісто. Круасани вимагають кількох прошарків тіста, які потрібно розкочувати, складати та знову розкочувати, щоб створити цю характерну легкість. Редакція сайту Добрі новини відшукала ідеальний рецепт французьких круасанів.

  • 500 г пшеничного борошна;
  • 7 г солі;
  • 50 г цукру;
  • 10 г дріжджів;
  • 250 мл молока;
  • 60 г вершкового масла (розтопленого);
  • 1 яйце (для змішування).
Рецепт хрустких круасанів краще, ніж у Франції
Рецепт хрустких круасанів краще, ніж у Франції

Спочатку змішайте борошно, сіль і цукор великій мисці. У іншій мисці розчиніть дріжджі у теплому молоці і додайте до цієї суміші розтоплене вершкове масло. Зробіть невелику ямку в центрі борошна і додайте рідинну суміш з дріжджів. Змішайте, поки не утвориться м’яке тісто. Покрийте тісто серветкою і залиште його протягом 1 години, щоб воно підійшло, тобто збільшилося в об’ємі приблизно вдвічі.

Після підйому відкладіть тісто на легко присипану борошном поверхню і обережно розкатайте його у прямокутник. Поділіть прямокутник тіста на три рівні частини. Згорніть першу третину тіста вгору, а потім згорніть нижню третину наверх. Це називається “трьома складками”. Поверніть отриманий результуючий прямокутник на 90 градусів. Повторіть процес згинання ще два рази. Покрийте тісто і залиште його протягом ще 30 хвилин.

Рецепт пишних та хрустких круасанів до чаю
Рецепт пишних та хрустких круасанів до чаю

Розкатайте тісто на прямокутник і виріжте трикутники для круасанів. Скрутіть тісто починаючи з ширшої сторони і згинайте круасани у форму. Розташуйте круасани на пекарському листі, покрийте їх і залиште їх на 30-60 хвилин, щоб вони ще трішки підійшли. Змастіть круасани яйцем. Печіть круасани у нагрітій до 190°C (375°F) духовці приблизно 15-20 хвилин, або доки вони не стануть золотистими.

Готові круасани будуть ароматними і хрусткими зовні, та м’якими всередині.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини