З іншими рецептами так смачно не вийде: кухар найпопулярнішої чебуречної розкрив секрет ідеальних чебуреків

Багато господарів і господинь мріють навчитись готувати смачні чебуреки з хрусткою скоринкою. З цим простим рецептом вам точно вдасться досягнути бажаного.

Ніякого надзвичайного секрету у приготуванні такої закуски немає. Все, що вам потрібно зробити, це приготувати правильне тісто, яке під час смаження покриється хрусткими бульбашками та зможе зберегти соковитість начинки. У результаті ви отримаєте неймовірно апетитне частування, яке точно сподобається і дорослим, і дітям. Запам’ятайте цей рецепт і використовуйте його, коли хочеться чогось смачненького.

Кулінари поділились простим рецептом смачних чебуреків із соковитим м'ясом та хрусткою скоринкою
Кулінари поділились простим рецептом смачних чебуреків із соковитим м’ясом та хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • 500 грамів борошна;
  • 250 мілілітрів теплої води;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки рослинної олії;

Для начинки:

  • 400 грамів м’яса;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль і перець на смак;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

Почати варто з начинки. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні, додайте нарізану цибулю і часник, смажте до м’якості, близько 3-4 хвилин. Додайте нарізане м’ясо до цибулі та часнику. Смажте, періодично перемішуючи, до того часу, поки м’ясо не стане золотистим та не приготується. Це займе приблизно 7-8 хвилин. Додайте сіль і перець на смак. Вимкніть вогонь і дайте начинці трішки охолонути.

Підготуйте тісто. У великій мисці змішайте борошно та сіль. Додайте теплу воду та рослинну олію. Замішайте тісто до однорідності. Якщо тісто занадто липке, додайте трішки більше борошна. Розділіть тісто на невеликі кульки (приблизно розміром з яйце). Розкачайте кожну кульку в коло діаметром близько 15 сантиметрів.

На половину кожного кола викладіть приблизно 1-2 столові ложки начинки. Згорніть тісто, утворюючи півмісяць, і защепніть краї, щоб утворити чебурек. Розігрійте олію у глибокій сковороді. Смажте чебуреки з обох сторін до золотистого кольору, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладіть чебуреки на паперовий рушник, щоб позбутись від зайвого жиру. Подаємо чебуреки гарячими.

Кулінари поділились простим рецептом смачних чебуреків із соковитим м'ясом та хрусткою скоринкою
Кулінари поділились простим рецептом смачних чебуреків із соковитим м’ясом та хрусткою скоринкою

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини