Бабуся навчила, як зробити просте тісто: додаю це і все виходить з 1 разу. Дріжджове тісто на пиріжки швидко

Показуємо, як зробити тісто на вареники, сосиски в тісті, для печива і на рогалики, а швидке дріжджове тісто на пиріжки в духовці за нашим рецептом можна використати і для приготування пончиків.

Якщо ваші рідні та близькі люблять домашню випічку, вам точно слід знати, як зробити просте тісто або швидке дріжджове тісто на пиріжки в духовці, наприклад, адже домашні вироби не зрівняються за смаком з покупними. До того ж, тісто — основа багатьох навіть вишуканих страв, але його приготування може здатися складним завданням. Однак, не лякайтесь!

З нашою допомогою ви швидко освоїте, як зробити тісто на вареники, а мистецтво замішування дріжджового тіста на пончики, рогалики, сосиски в тісті і не лише, стане для вас цілком досяжною справою.

Як зробити просте тісто на пиріжки або для печива
Як зробити просте тісто на пиріжки або для печива

Як зробити просте тісто на пиріжки або для печива

Щоб розвинути свою кулінарну майстерність, можете скористатися нашим рецептом. Перед тим, як зробити просте тісто для печива або на пиріжки, необхідно підготувати наступні інгредієнти: 2 склянки борошна, 1 чайну ложку солі, 2/3 склянки води, 1/3 склянки олії.

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно і сіль.
  2. Додайте воду та олію, змішуйте до утворення тіста.
  3. Витягніть тісто на підготовлену поверхню та замісіть протягом 5-7 хвилин.

Готове тісто можна використовувати для приготування безлічі різновидів домашньої випічки, у тому числі смачного печива або пиріжків.

Швидке дріжджове тісто на пиріжки в духовці, рогалики, пончики чи іншу випічку
Швидке дріжджове тісто на пиріжки в духовці, рогалики, пончики чи іншу випічку

Готуємо пухке тісто на сухих дріжджах

Як зробити пухке тісто на пиріжки? Для цього в рецепт можна додати сухих дріжджів. Вони нададуть вашій випічці пишності та неповторного смаку.

Для приготування швидкого дріжджового тіста на пиріжки в духовці, рогалики, пончики чи інші солодощі вам знадобляться наступні інгредієнти: 2 склянки борошна, 1 пакетик сухих дріжджів, 1/4 склянки теплої води, 1/2 склянки теплого молока, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, 1 яйце, 1/2 чайної ложки солі.

Ось рецепт дріжджового тіста:

  1. Розчиніть дріжджі в теплій воді разом із 1 столовою ложкою цукру. Зачекайте, поки дріжджі повністю розчиняться.
  2. У великій мисці змішайте борошно, залишок цукру та сіль. Додайте молоко, вершкове масло, яйце та розчинені дріжджі.
  3. Замісіть тісто, поки воно не стане гладким та еластичним.
  4. Накрийте миску з тістом чистою серветкою та залиште його в теплому місці протягом 1 години, поки воно не подвоїться в об’ємі.

З цим рецептом пухкого дріжджового тіста ви зможете приготувати смачні пончики, рогалики чи пиріжки.

Рецепт дріжджового тіста на сосиски в тісті
Рецепт дріжджового тіста на сосиски в тісті

Рецепт дріжджового тіста на сосиски в тісті

Цей простий рецепт для приготування дріжджового тіста на сосиски в тісті дозволить вам насолоджуватися цим смачним снеком у будь-який час. Необхідно підготувати інгредієнти, які наведені у попередньому рецепті.

Приготування дріжджового тіста на сосиски в тісті:

  1. В мисці змішайте сухі дріжджі з теплим молоком і додайте 1 столову ложку цукру. Покладіть цю суміш в тепле місце на 5-10 хвилин, доки дріжджі не активуються і не почнуть пінитися.
  2. У великій мисці змішайте борошно із залишком цукру та сіллю. Додайте розтоплене вершкове масло, яйце і активовані дріжджі з молоком. Замішуйте тісто, поки воно не стане м’яким та еластичним. Якщо тісто занадто липке, підсипте трохи борошна.
  3. Накрийте миску чистою серветкою або плівкою для їжі, залиште в теплому місці на 1 годину або поки тісто не подвоїться в об’ємі.
  4. Підготуйте сосиски, оберіть їх за вашим смаком. Вони можуть бути звичайними, копченими або навіть вегетаріанськими.
  5. Розгорніть пухке дріжджове тісто на дерев’яній дошці або на поверхні, присипаній борошном, і розділіть його на невеликі кульки. Заверніть кожну сосиску в кульку тіста, ретельно защіпаючи його, щоб навколо утворити рівномірний шар булочки.
  6. Розігрійте духовку до 180°C. Покладіть сосиски в тісті на пекарський лист з пергаментом. Випікайте приблизно 15-20 хвилин або до золотистого кольору.
  7. Вийміть сосиски з духовки і дайте їм трохи охолонути перед подачею. Прикрасьте за бажанням та подавайте з вашим улюбленим соусом чи гарніром.

За цим простим рецептом ви отримаєте смачні сосиски в тісті, які стануть відмінним снеком для всієї родини.

Як зробити тісто на вареники
Як зробити тісто на вареники

Як зробити тісто на вареники

Любите пельмені та вареники? Ось рецепт приготування простого тіста для вареників. Перед тим, як зробити тісто на вареники, необхідно підготувати: 2 склянки борошна, 1/2 ч. л. солі, 1 яйце, 1/2 склянки води.

Рецепт тіста на вареники:

  1. У великій мисці змішайте борошно та сіль, додайте яйце та воду, замішайте тісто.
  2. Витягніть тісто на підготовлену поверхню, замісіть його протягом 5-7 хвилин.
  3. Розкачайте тісто та виріжте з нього кола необхідного вам діаметру.
  4. Начиняйте вареники м’ясом, грибами, картоплею, печінкою, капустою тощо.

Тепер ви знаєте, як зробити тісто на рогалики, печиво, вареники і ще безліч смачної домашньої випічки, а швидке дріжджове тісто на пиріжки в духовці підійде також для приготування інших солодких виробів. Головне — спробувати, і якщо не з першого разу, то поступово у вас почне виходити найкраще пухке тісто на пиріжки і не тільки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини