Спочатку не повірила, що без м’яса може вийти смачний суп: гарбузове “перше”, без якого тепер не уявляю обід

Б'ємось об заклад, що у світі доволі мало людей, які полюбляють суп без м'яса. Якщо ви належите до цієї категорії, то вам варто спробувати приготувати такий простий крем-суп!

Попри розповсюджений міф, що пісна або вегетаріанська їжа не може бути смачною, насправді овочеві страви – нереально корисні й апетитні. Якщо ви в це не вірите, то варто хоча б раз у своєму житті скуштувати цей гарбузовий крем-суп. Після такого апетитного обіду ви швидко зміните свою думку та усвідомите, що додавати м’ясо в суп – необов’язково.

Кулінари розповіли про смачний рецепт пісного крем-супу без м'яса, але з додаванням гарбуза та овочів
Кулінари розповіли про смачний рецепт пісного крем-супу без м’яса, але з додаванням гарбуза та овочів

Інгредієнти:

  • 1 середній гарбуз;
  • 1 велика картопля;
  • 1 велика цибуля;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 літр води або овочевого бульйону;
  • Пів склянки кокосового молока;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа зелень для подачі.

Спосіб приготування:

У великій каструлі розігрійте олію на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та часник і смажте їх протягом 3-4 хвилин, доки вони не стануть м’якими і прозорими. Додайте нарізану картоплю та кубики гарбуза до каструлі. Перемішайте і смажте разом з овочами ще протягом 5 хвилин. Додайте воду або овочевий бульйон до овочів у каструлі.

Доведіть до кипіння, накрийте каструлю кришкою, зменште вогонь і готуйте приблизно 20-25 хвилин, доки картопля та гарбуз не стануть дуже м’якими. За допомогою блендера перемеліть суп до однорідної консистенції. Додайте кокосове молоко або крем з кокосового молока до супу і перемішайте. Скуштуйте суп і на власний смак додайте сіль і перець. Знову доведіть суп до кипіння, а потім остаточно зніміть його з вогню. Подаємо суп гарячим, прикрашений свіжою зеленню.

Кулінари розповіли про смачний рецепт пісного крем-супу без м'яса, але з додаванням гарбуза та овочів
Кулінари розповіли про смачний рецепт пісного крем-супу без м’яса, але з додаванням гарбуза та овочів

Готовий суп варто куштувати одразу ж, поки він ще не встиг охолонути. Пісний гарбузовий крем-суп точно оцінять ваші домашні гурмани. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини