Рубрики: Рецепти

Смажу дрібну рибу так, що і бризок від масла немає, і чиста сковорода, і рибу по 1 шт перевертати не треба

Що може бути краще, ніж гаряча смажена рибка до картоплі на обід або вечерю? Розповідаємо, як впоратися зі смаженням риби без бризок по всій кухні.

Візьміть собі за правило – на накривайте сковорідку при смаженні будь-якої дрібної риби, але ж ви, певно, подумаєте, що тоді вся кухня буде в олії? Але ні. Є чудовий лайфхак, який полегшує життя господиням.

Рецепт смаженої мойви без бризок олії

На 4 порції візьміть 900 грамів свіжомороженої мойви або іншої дрібної риби, 7-8 столових ложок панірувальних сухарів, сіль та чорний перець за смаком і рослинну олію для смаження.

Спершу розморозьте рибку, найкраще робити це заздалегідь, щоб вона поступово відтанула. Потім промийте її, присоліть та приперчіть, обваляйте в панірувальних сухарях.

Візьміть пергамент для випікання та відріжте лист розміром з деко. Зімніть його, щоб працювати з ним стало зручніше. Половину листа постеліть на сковороду та налийте 2-3 столові ложки олії. Обвалену в сухарях рибку (половину порції) викладіть на дно сковороди. Можна робити це одразу на двох сковорідках, щоб прискорити процес.

Як посмажити мойву, щоб не забризкати все навколо олією

Другою половиною листа пергамента закрийте мойву, підгорніть краєчки і поставте на сильний вогонь. Кришку не закривайте, смажте близько 5-7 хвилин. Слідкуйте за дном пергаменту – як тільки побачите коричневий колір, розгорніть “мішечок”, накрийте сковорідку кришкою і переверніть вміст посудини на кришку, так пергамент з рибою опиниться на кришці.

Потім з кришки перемістіть рибу в пергаменті знову на сковороду, але іншою стороною, і знову загорніть краєчки. Доготуйте страву ще протягом близько 4-5 хвилин.

Смажена риба на сковороді без бризок по всій кухні

Гарячу смажену мойву прямо на папері перекладіть на велику тарілку, посипте свіжою зеленню і одразу подавайте до столу. Вона виходить соковита, ніжна та неймовірно смачна.

Таким способом мойва добре підрум’яниться, а за рахунок сухарів вона не прилипне до паперу та одна до одної. Завдяки пергаменту рибу не треба перевертати по 1 штуці, бризки під час смаження не розлітаються на всі боки, і навіть сковорода залишається чистою.

Поділитися