Навіть чоловік не знає про цей рецепт, а він “спец” у маринаді: лимонна заправка для курки на грилі

Лимонний маринад відмінно підійде для підсилення смаку та ніжності курячого м'яса, роблячи його більш соковитим та ароматним. Це ідеальний варіант для приготування мʼяса на вогні.

Лимонний сік і цедра надають м’ясу яскравого цитрусового смаку, який додає свіжості і аромату. Кислота в лимонному соці допомагає розкласти волокна м’яса, що робить його більш ніжним і соковитим під час приготування. Комбінація лимону, часнику, трав і оливкової олії створює гармонійний смаковий профіль, який добре поєднується зі смаком курячого м’яса.

Аромат свіжої лимонної цедри та трав додасть вашій курці більше апетиту і зробить приготування ще більш привабливим. Мало хто знає, як правильно приготувати ідеальний лимонний маринад, але редакція сайту Добрі новини підготувала для вас відмінний рецепт, з яким гарантовано впорається навіть новачок в кулінарії.

Рецепт ідеального лимонного маринаду
Рецепт ідеального лимонного маринаду
  • Сік і цедра 2-3 лимонів;
  • 1/4 склянки оливкової олії;
  • 2-3 зубчики часнику, дрібно нарізані;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю;
  • 1/2 ч. ложки сушеної або свіжої тим’яну або інших трав за смаком.

У мисці змішайте сік і цедру лимонів з оливковою олією. Додайте нарізаний часник, сіль, перець і трави. Ретельно змішайте. Покладіть курячі шматки (наприклад, філе або крила) в маринад. Перекрийте миску або закрийте плівкою і залиште у холодильнику на 1-2 години, щоб курка насичилася смаком. Потім приберіть курку з маринаду і готуйте, як зазвичай (можна смажити на сковороді, на грилі або печі).

Маринад, що залишився, можна використовувати для поливання під час приготування або як соус для подачі. Цей маринад надасть курці свіжий, цитрусовий смак і зробить її більш ніжною та соковитою. Спробуйте його на смажених курячих крилах або на грилі!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини