Рубрики: Рецепти

Не встигаю купувати “пекінку”. Шинкую капусту і додаю ще 1 інгредієнт: така добра і ситна смакота на весну

Від звичайної білокачанної капусти пекінська відрізняється світло-зеленим листям, ніжнішим і солодкуватим смаком. Саме за рахунок ніжного смаку її часто використовують у салатах.

Є багато рецептів, за якими пекінську капусту треба обсмажувати чи маринувати. Пекінська капуста може бути доступна цілий рік завдяки тепличному та гідропонному вирощуванню, особливо в регіонах з теплим або помірним кліматом. Смак і якість можуть трохи змінюватись залежно від сезону та методу вирощування.

Коли пекінська капуста сильно дешевшає, купуємо її кілограмами, щоб приготувати з неї закуску, яку можна подавати до будь-якої страви. А найголовніше, за рахунок природної ферментації, ця закуска ще й дуже корисна. У корейських будинках це взагалі обов’язкова закуска, а в деяких закладах її подають безкоштовно до основних страв. Звичайно до корейської закуски нам далеко, але вважатимемо, що це українська версія. Давайте вже приготуємо!

Рецепт:

Беремо 2 кг пекінської капусти. Надрізаємо її з боку основи і розриваємо вздовж навпіл кожен качан. У глибокій ємності робимо сольовий розчин. У холодну воду додаємо 1,5 ст. солі, розмішуємо до розчинення. Опускаємо туди капусту зовнішньою стороною донизу, а зверху посипаємо кількома щіпками солі. Залишаємо так на 8-12 годин, іноді перевертаючи, щоб капуста просолилася з усіх боків. Потім промиваємо капусту від солі під проточною холодною водою, потім даємо стекти з капусти зайвій рідині.

Секрети приготування пекінської капусти по-корейськи: перевірено кухарем

Готуємо заправку:

500 г дайкона нарізаємо на дуже тонкі пластинки. 8 зубків часнику пропускаємо через прес, на дрібній тертці натираємо імбир (його має вийти 2 ст. л.). Крупно нарізаємо 5 пір’їн зеленої цибулі. Крім цього, готуючи їжу, не забудьте додати в неї щіпку любові.

Все з’єднуємо та до загальної маси додаємо 2 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. гострої пасти, 3 ст. л. рибного соусу. На плиті доводимо майже до кипіння 200 мл води та додаємо в неї 1 ст. л. рисового борошна. Відразу знімаємо з плити і швидко-швидко вимішуємо, вийде трохи тягуча кашка. Додаємо цю кашку до загальної маси, добре перемішуємо.

Викладаємо капусту в глибоку ємність (не металеву!) і натираємо сумішшю кожен лист, намагаючись глибше засунути в листя заправку. Залишки розподіляємо зверху капусти. Ставимо під прес за кімнатної температури на 2, а краще 3 дні. Потім нарізаємо на порційні шматки, зберігаємо у холодильнику. Смачного!

Поділитися