Складно вигадати гарнір кращий, за цей: кулінари розповіли, як приготувати сирні кульки вдома за 15 хвилин

Сирні кульки – це не тільки смачна страва, але і швидка, проста у приготуванні та універсальна варіація для задоволення вашого гастрономічного апетиту.

Основна складова цієї страви – сир, що надає їй ніжний, кремовий смак з легкою пікантністю, особливо якщо використовується м’який або твердий сир, такий як фета або пармезан. Завядки панірувальним сухарям або крихтам, сирні кульки мають хрустку зовнішність, яка додає текстурного контрасту до м’якого сирного фаршу всередині.

Ця страва виготовляється дуже швидко, що робить її чудовим варіантом для швидкого перекусу або закуски на будь-який випадок:

  • 200 г м’якого сиру (наприклад, фета, рікотта, крем-сир);
  • 2 столові ложки тертого пармезану або іншого твердого сиру за смаком;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 1 яйце;
  • Сіль та перець за смаком;
  • Панірувальні сухарі або панірувальні крихти для обвалювання;
  • Рослинна олія для смаження.
Як приготувати смачні сирні кульки
Як приготувати смачні сирні кульки

У мисці змішайте м’який сир, тертий пармезан, борошно та яйце до отримання однорідної маси. Додайте сіль та перець за смаком і перемішайте. Сформуйте невеликі кульки з отриманої маси. Обваляйте кульки в панірувальних сухарях або панірувальних крихтах. Розігрійте олію на сковорідці на середньому вогні.

Покладіть сирні кульки на розігріту сковорідку та смажте з обох сторін до золотистого кольору, це займе приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Після смаження перекладіть кульки ний паперову рушник, щоб він забрав надмірну олію. Ці кульки подаються гарячими, можна прикрасити свіжою зеленню або подати з соусом за вашим смаком.

Ці сирні кульки стануть чудовою закускою або гарніром до будь-якої страви. Цей рецепт дуже простий і швидкий у виготовленні, тож ви зможете насолодитися смачними сирними кульками всього за кілька хвилин!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини