Грибна підлива за 10 хвилин: хоч до макаронів, хоч до картоплі. Будь-яка страва відразу стає смачнішою

Існує безліч варіацій підливок, які можуть доповнювати різноманітні страви. Відмінний варіант, щоб урізноманітнити гарнір до м'яса або просто з'їсти з вареною картоплею.

У давні часи в глибокому лісі жила молода дівчина на ім’я Марта. Вона вміла знаходити та використовувати найсмачніші гриби, які росли в цьому лісі. Одного дня, під час збору грибів, Марта натрапила на особливо великий та ароматний гриб, який раніше не бачила.

Зацікавлена, вона взяла цей гриб і повернулася до своєї хатини, щоб спробувати його приготувати. З допомогою своїх вмінь і чарівницького досвіду, Марта створила підливку, яка виявилася неймовірно смачною та ароматною. Пізніше, коли мешканці навколишніх сіл дізналися про цю дивовижну грибну підливку, вони почали приходити до Марти за рецептом. Марта радо ділилася своїм секретом.

Шеф-кухар розповів, як приготувати найсмачнішу підливу з грибів
Шеф-кухар розповів, як приготувати найсмачнішу підливу з грибів

Приготування:

Можна підливу приготувати з печериць і глив, найпопулярніших всесезонних грибів. Дуже смачно, обов’язково спробуйте. Гриби миємо і ріжемо на невеликі шматочки або пластини (у випадку з печерицями). Обсмажуємо приблизно 10 хвилин, додавши трошки рослинної олії, а потім на ту ж сковорідку додаємо натерту морквину і дрібно нарізану цибулю. Усі разом обсмажуємо.

Ставимо на плиту другу сковороду і паралельно обсмажуємо борошно, розбавляємо бульйоном або просто окропом. Доводимо до густої консистенції та виливаємо все це на сковорідку з грибами. Додаємо сметану, сіль, перець, доводимо до кипіння та вимикаємо. Підлива виходить дуже ніжною та ароматною.

Якщо хочете зробити її трохи гострішою, видавіть 2 зубчики часнику прямо в гарячу підливу перед вимкненням. Тільки потрібно буде залишити на 3-5 хвилин, щоб підлива просочилася ароматами часнику. Дуже добре ця підлива поєднується з котлетами, картоплею, гречаною кашею, макаронами – та з чим завгодно! Родина може їсти просто так із хлібом. Смачного!

Для грибної підливи потрібно взяти:

  • гриби печериці або інші – 500 г;
  • овочі (цибуля та морква) по 1 шт.;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • бульйон (окріп) – 400-500 мл;
  • сметана – 100 г;
  • олія рослинна – небагато;
  • сіль, перець, зелень, часник – до смаку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини