Рубрики: Рецепти

Ох і свекруха: приготувала тушковану картоплю з індичкою і вийшов справжній шедевр, а рецепт — елементарний

Запрошуємо вас на кулінарний майстер-клас, де смак і користь, простота та швидкість поєднуються в одному рецепті — приготуванні тушкованої картоплі з індичкою.

Індичка завжди вважається символом здорового та дієтичного харчування. Її ніжне та низькокалорійне м’ясо містить багато корисних білків та мінералів, що робить її незамінним компонентом збалансованого раціону. Поєднання цього дієтичного продукту з картоплею у тушкованому вигляді не лише задовольняє смакові вимоги, а й забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Таким чином страва стає повноцінним поживним обідом або вечерею. Заглибмось у тонкощі цього чудового поєднання і дізнаємося, як створити справжню кулінарний шедевр простими та доступними способами.

Інгредієнти

Кухар поділився рецептом тушкованої картоплі з індичкою: проста вишуканість
  • Філе індички (краще стегна) 700 г
  • Картопля 600 г
  • Перець солодкий бажано червоного кольору 2 штуки
  • Часник 6 зубчиків
  • Вершкове масло топлене 4 столові ложки
  • Мелена суміш перців та сіль на ваш смак
  • Окріп 600 мл

Помите та обсушене філе індички розріжте на однакового розміру невеличкі кубики, після чого посоліть, поперчіть та добре “помасажуйте” їх руками у рукавичках.

Помиту й почищену картоплю розріжте приблизно на шматочки такого ж розміру, як м’ясо.

Помитий перець, відчистьте його від плодоніжок, перегородок й насіння та поріжте дрібними часточками, а почищений від лушпиння часник — кружечками.

Кухар поділився рецептом тушкованої картоплі з індичкою: проста вишуканість

Тепер розтопіть вершкове масло у пательні з високими бортами, покладіть туди індичку й на великому вогні, помішуючи, обсмажте до утворення золотистої скоринки, а тоді перекладіть м’ясо в інший посуд. На його ж місце всипте картоплю.

Її також смажте до поки вона не набуде характерного для засмажки кольору.

Після того додайте перець та часник. Посоліть, поперчіть, а через 2 хвилини поверніть у пательню шматочки індички.

Залийте страву окропом й доведіть до кипіння, а тоді зробіть вогонь мінімальним, накрийте пательню кришкою та тушкуйте все, перемішуючи, протягом 55-60 хвилин.

Поділитися