Рубрики: Рецепти

Приготуйте саме так картоплю з салом і чоловік буде цілувати вам руки: відмінно смакує, а готується легко

Наші люди здавна відомі своєю любов'ю до сала, яке давно стало національним продуктом і частиною української кухні. Погодьтесь, його використання майже безмежне. Зараз пропонуємо один цікавий рецепт.

Картопля із салом у фользі, запечена в духовці — це страва, яка може здивувати та вразити навіть справжніх гурманів. Саме тому вона здобула особливу популярність.

Тонкі шари картоплі, обгорнуті смачним салом та запечені до золотистої скоринки, створюють неповторний смаковий букет, який зачаровує насиченим ароматом і ніжними текстурами. Ця страва ідеально підходить як для сімейного обіду, так і для вечері з друзями, і впевнено займе своє почесне місце на вашому столі.

Для запікання вам знадобиться заздалегідь розігріти духовку до температури 200°C. Подбайте також про наявність рулону фольги.

Інгредієнти

Як смачно приготувати картоплю з салом: поради кухаря
  • Картопля (бажано молода) 6 штук трохи більші за середній розмір
  • Сало 100 г
  • Часник 2-3 зубчики середнього розміру
  • Соняшникова олія 2 столові ложки
  • Паприка копчена 1 чайна ложка
  • Орегано сушене 0,5 чайної ложки
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Перш за все добре помийте картоплю та обсушіть її паперовими серветками, а потім поріжте вздовж на часточки по 6 мм, не доходячи до кінця десь 7-10 мм.

Приготуйте суміш для її змащення наступним чином. У посуд вичавіть крізь прес відчищений від лушпиння часник. Додайте до нього олію, сіль, перець, паприку та сушене орегано.

Як смачно приготувати картоплю з салом: поради кухаря

Тепер пензликом щедро змастіть цим кожну картоплину, розташувавши її на клаптиках фольги. Розмір клаптиків повинен бути таким, щоб можна було повністю щільно загорнути бульбу.

Тонкими пластинами наріжте сало та прокладіть його у розрізи. Загорнувши картоплю у фольгу, розкладіть її на деці та відправте у духовку на 50 хвилин.

Коли цей час сплине, то фольгу потрібно розгорнути, а деко зі стравою знову повернути у духовку, увімкнувши режим “Гриль”, буквально на 5-7 хвилин.

Поділитися