Рубрики: Рецепти

Готувати не хочеться, але їсти потрібно: простий рецепт лінивих хачапурі на кефірі всього за 15 хвилин

Хачапурі є не лише смачною стравою, але й символом грузинської кулінарії та культури в цілому. Приготувати цю страву можна з легкістю в домашніх умовах.

Хачапурі – це популярна грузинська страва, яка представляє собою вид пирога або випічки, зазвичай з начинкою з сиру. Це одна з найвідоміших грузинських страв, яка широко вживається як в домашньому, так і в ресторанному середовищі.

Основним інгредієнтом хачапурі є тісто та сир. Хоча класична начинка – це сир сулугуні (тип сиру, характерний для Грузії), але можуть використовуватися й інші сорти сиру, такі як фета або моцарелла. Іноді до хачапурі також можуть додаватися яйця, спеції або зелень.

Існує кілька різновидів хачапурі, які відрізняються формою та способом приготування. Наприклад, “хачапурі по-аджарськи” має форму човника, де в центрі знаходиться яйце, а “хачапурі по-мегрельськи” має круглу форму та товстий шар сиру. Редакція сайту Добрі новини приготувала рецепт лінивих хачапурі в домашніх умовах:

Рецепт смачних хачапурі на кефірі
  • 2 склянки борошна;
  • 1 склянка кефіру;
  • 1/2 чайної ложки соди;
  • 200 гр сиру (сулугуні або інший м’який сир);
  • 1 яйце;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень (петрушка, кроп, базилік) – за смаком.

У мисці змішайте борошно з содою та сіллю. Додайте кефір і змішайте до однорідності тіста. Додайте розтертий сир, яйце та нарізану зелень. Перемішайте. Розігрійте сковоріду з невеликою кількістю рослинної олії на середньому вогні. Покладіть на сковороду ложкою порції тіста і розплоскайте їх, щоб вони були товщиною близько 1 см.

Смажте з обох сторін до золотисто-коричневого кольору (приблизно 2-3 хвилини з кожного боку). Після смаження вийміть хачапурі з пательні і повторіть процес з залишками тіста. Подаються ліниві хачапурі гарячими, краще за все зі сметаною або томатним соусом.

Поділитися