Забудьте ви вже про свою смажену картоплю, приготуйте її так: фірмовий сімейний рецепт стане вашим улюбленим

Хоча і до сьогодні одним із найпопулярніших страв із картоплі залишається саме смажена бульба, кулінари радять спробувати приготувати її по-іншому. Розповідаємо рецепт.

Страви з додаванням картоплі протягом багатьох років залишаються одними з найпопулярніших у всьому світі. Хоча багато господинь воліють готувати класичну смажену картоплю з цибулькою чи, наприклад, грибами, ми пропонуємо спробувати дещо інший рецепт.

Для приготування вам знадобиться трішки картоплі, гриби та м’ясо. Найголовніший атрибут для приготування страви – духовка. Саме в духовці буде запікатись ваша картопля. Розповідаємо про такий цікавий варіант приготування картоплі покроково.

Кулінари розповіли, як приготувати запечену картоплю в духовці з додаванням м'яса
Кулінари розповіли, як приготувати запечену картоплю в духовці з додаванням м’яса

Інгредієнти:

  • 4-5 середні картоплини;
  • 100 грамів грибів;
  • 300-400 грамів м’яса;
  • 1 велика цибуля;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • Сіль, перець, спеції на смак.

Як приготувати:

Почніть із підготовки інгредієнтів, а також попередньо розігрійте духовку до температури близько 200 градусів. Помийте картоплю і зробіть невеликі надрізи по всій її поверхні без повного розрізування – аби шкірка під час запікання не тріснула.

М’ясо наріжте на невеликі шматочки. Цибулю та часник наріжте дрібненько, попередньо очистивши. Гриби добре помийте та наріжте на невеликі шматочки. У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю та часник до м’якості.

Додайте до цибулі нарізане м’ясо та спеції на власний смак – сіль, перець, паприка, тим’ян, розмарин або інші. Обсмажте все до готовності. У глибоку форму для запікання викладіть підготовлену картоплю. На кожну картоплю викладіть невелику кількість начинки з м’яса. Також викладіть сирі гриби.

Накрийте форму фольгою або кришкою і випікайте в попередньо розігрітій духовці протягом 40-50 хвилин. Після цього зніміть фольгу або кришку та залиште страву випікатись у духовці ще на 10-15 хвилин, щоб верх став золотистим і хрустким.

Кулінари розповіли, як приготувати запечену картоплю в духовці з додаванням м'яса
Кулінари розповіли, як приготувати запечену картоплю в духовці з додаванням м’яса

Смачного!

Популярне

Подібні новини